Συγκινητική βραδιά με την Ρένα Ρώσση – Ζαΐρηzairi1Με τον καλύτερο τρόπο, ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές παρουσιάσεις βιβλίων, στο Κέντρο Τύπου Πόρου.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 9.30μμ, οι εκδόσεις Ψυχογιός και το Κέντρο Τύπου, παρουσίασαν δύο μυθιστορήματα της συγγραφέως Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη. Το «Άρωμα Βανίλιας» και οι «Μικροί Άγγελοι», παρουσιάστηκαν στο ποριώτικο αναγνωστικό κοινό, σε μια ιδιαίτερη βραδιά, αφού και τα δύο μυθιστορήματα έχουν σημαντικές αναφορές στον Πόρο.

Οι ΜΙΚΡΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ζωντάνεψαν για άλλη μια φορά στον Πόρο… Μια βραδιά ονειρική, παρέα με το ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ κι όλα τα χρώματα και τα αρώματα της καρδιάς μας.

Το μυθιστόρημα «Μικροί Άγγελοι», περιγράφει τη ζωή μιας νεαρής ποριώτισσας και περιέχει πολλές υπέροχες αναφορές στον Πόρο.

Την παρουσίαση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πόρου κ. Στρατηγός, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους των ποριωτών, την συγγραφέα που προβάλει με αυτό τον μοναδικό τρόπο, το νησί μας στους έλληνες αναγνώστες.

Το βιβλίο προλόγισε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κανατσίδης, ενώ επίσης μίλησε η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Έφη Μαλτέζου.

zairi2

Παίρνοντας το λόγο η Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη, μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για τα παιδικά της χρόνια, τα καλοκαίρια που περνούσε στον Πόρο, όπου διέμενε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Αργύρη Καΐκα.

zairi3

Υπέδειξε στους αναγνώστες τα κυριότερα σημεία του Νεωρίου, όπου ξετυλίχθηκε η ιστορία της ηρωίδας Νεφέλης, όπως την μικρή παραλία (φωτό) μπροστά από το κατάλυμα της.  Ενώ όπως είπε, πολλοί είναι οι αναγνώστες που επισκέπτονται τον Πόρο, για να δούνε που έζησε η ηρωίδα.

Τέλος αναφέρθηκε και στα δυο βιβλία της, αλλά και παλαιότερη της δουλειά και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του Πόρου, ως δείγμα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης.
Σχολιάστε