Παρουσιάσεις βιβλίων με τοπικό ενδιαφέρον – Ο Γ. Σουλιώτης μεταφράζει Φ. Γκ. Λόρκα!Federico Garcia Lorka

Αύριο, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 και ώρα 19:30 η Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες διοργανώνουν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου (Μητροπόλεως 23, Αθήνα) παρουσίαση του βιβλίου του κορυφαίου Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα “Ο Θάνατος του Πήγασου” που μεταφράστηκε από τον συντοπίτη μας Γιάννη Σουλιώτη και εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Αρμός”.
Το βιβλίο επιχορηγήθηκε από το πρόγραμμα στήριξης στη μετάφραση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας το 2011.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Βασίλης Λαλιώτης, η τεχνοκριτικός Αθηνά Σχινά, ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, ο μουσικός Δημήτρης Τίγκας και ο μεταφραστής Γιάννης Σουλιώτης.
Θα υπάρξει μουσική εκδήλωση από τον συνθέτη Σπύρο Κουρκουνάκη και τον τραγουδιστή Κώστα Μάντζιο. Η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση για τους συντελεστές και το κοινό.
Θερμά συγχαρητήρια στον Γιάννη Σουλιώτη για την αξιέπαινη προσπάθειά του.

Επίσης την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 8μμ στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα), θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Μόσχη «Χιλιάδες χρώματα στα μάτια της». Να θυμίσουμε ότι το βιβλίο έχει πολλές αναφορές στον Πόρο. Η Ελένη Γκίκα – συγγραφέας, κριτικός – θα μιλήσει και θα συζητήσει με το συγγραφέα του μυθιστορήματος “Χιλιάδες χρώματα στα μάτια της” Βασίλη Μόσχη.
Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του. Θα προβληθούν video σχετικά με το βιβλίο.
Σχολιάστε