Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κυριακόπουλου “ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Από τα βουνά της Αλβανίας στην Κατοχή και στην Εθνική Αντίσταση”AFISA-2013_low copyΤην ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πόρου (κτήριο Συγγρού) η τοπική εφημερίδα ”ΚΑΛΑΥΡΙΑ” με τη σύμπραξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου και της Στυμφαλίας Βιβλιοθήκης και στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, διοργανώνει την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Κυριακόπουλου “ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Από τα βουνά της Αλβανίας στην Κατοχή και στην Εθνική Αντίσταση” με αφηγήσεις του αείμνηστου αγωνιστή του Μετώπου Αναστασίου Κυριακόπουλου.

Κεντρικός παρουσιαστής ο διευθυντής της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Μανιάτης, και λοιποί ομιλητές ο συγγραφέας κ. Κώστας Κυριακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αλιφέρης και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών κα Αναστασία Γεωργάκη. Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Αγαπητέ Κώστα,
  Επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για το νέο βιβλίο σου και να αναφέρω και δημόσια, κάποια σημεία που αποκόμισα από την ανάγνωσή του.
  Με ευκολία του προσδίδω το χαρακτηρισμό ενός υπέροχου και ξεχωριστού πονήματος, που ειλικρινά μας έχει εντυπωσιάσει και συγκινήσει, για πολλές ποιοτικές αιτίες. Θα αναφέρω μερικές, τις πιο εμφανείς, που εγώ ανακάλυψα κατά την ανάγνωση και που ενισχύονται ακόμα πιο πολύ αν προβεί κάποιος σε συγκρίσεις με άλλα βιβλία.
  Στα κείμενα διακρίνονται η ειλικρίνεια, ο αυθορμητισμός, μια αγνότητα και μια γνησιότητα, αλλά και το καμάρι για τον πατέρα.
  Ο λόγος είναι μεστός, απλός- διόλου απλοϊκός- ρέει ευχάριστα και δεν κουράζει στο παραμικρό.
  Τα περιστατικά άκρως ενδιαφέροντα. Τα μηνύματα αξιοπρόσεκτα και παραδειγματικά. Είναι μηνύματα που στέλνονται, λες, ειδικά για την εποχή μας, αφτειασίδωτα, όπως και το ύφος της γραφής.
  Η κυκλοφορία αυτού του βιβλίου αυτές τις ώρες της ζωής μας είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να διαβάσει κανείς. Και είναι τυχεροί όσοι θα παρευρεθούν στην παρουσίασή του στον Πόρο.
  Αυτό το βιβλίο για τον πατέρα σου, Αναστάση Κυριακόπουλο, αναδεικνύει περήφανα – και, επαναλαμβάνω, με ειλικρίνεια- το παράστημα του ανδρός, ενώ συμπερασματικά μας επισημαίνει, με μελαγχολία, ότι στην πατρίδα μας, την αγαπημένη μας Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει έλλειμμα παραστημάτων και πλεόνασμα “αποστημάτων”, που κάθε τόσο και λιγάκι, “σκάνε” και μολύνουν την ατμόσφαιρα αυτής της υπέροχης χώρας μας, η οποία θα μπορούσε να είναι παράδειγμα για όλους τους λαούς του κόσμου και επίγειος παράδεισος για τους κατοίκους της. Για να μη μακρηγορήσω άλλο, θα κλείσω με μια θεωρητική πρόταση, που ξεπήδησε από τα κείμενα του βιβλίου σου:
  Προτείνω να αλλάξουμε τη φράση “παραδείγματος χάριν” σε “παραστήματος χάριν”, αρχής γενομένης από την Κυριακή 27η Οκτωβρίου 2013, ημέρα που θα πρωτοπαρουσιαστεί το βιβλίο σου στο κτήριο Συγγρού, του αγαπημένου μας νησιού, του Πόρου.
  Επειδή σε ξέρω και προσωπικά, είμαι βέβαιος ότι το βιβλίο αυτό είναι μια ακόμα ανεπιτήδευτη και ανιδιοτελής προσφορά σου στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και αυτό αποτελεί ένα επιπρόσθετο λόγο για την αξία του. Σου στέλνω και την καθιερωμένη ευχή που απευθύνουμε στα νέα βιβλία και τα παρομοιάζουμε με καράβια:
  Να είναι καλοτάξιδο και να πιάσει τόπο στον τόπο μας και σε άλλους τόπους.
  Αριστείδης Παναγιώτου Αντάνης

Σχολιάστε