Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Λιάνας ΣακελλίουΗ νέα ποιητική συλλογή «Όπου φυσά γλυκά η αύρα» της Ποριώτισσας καθηγήτριας του ΕΚΠΑ Λιάνας Σακελλίου σε μία ποιοτική έκδοση από τον οίκο Gutenberg αφορά στο αγαπημένο της νησί τον Πόρο και τα βιώματα που από μικρό κορίτσι θρέφει γι’ αυτό.

Μια ζωή αναμνήσεις, συναισθήματα, ντοκουμέντα, γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της έρχονται τώρα στο φως με τις λυρικές διεξόδους που πάντα επιλέγει για να εκφράζει τις ενδόμυχες εμπνεύσεις της. 


Και ομολογεί πως εδώ και αρκετά χρόνια, ο αγαπημένος της πατέρας της χάρισε ένα βιβλίο για το Μοναστήρι του Πόρου με την ευχή κάποτε να γράψει κι αυτή κάτι για τον Πόρο: «….12 χρόνια μετά το θάνατό του οι σταθμοί του πάθους μας για το νησί εξακολουθούν να μου μιλούν: το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, ο Ναός του Ποσειδώνα, το σπίτι της Ελένης Σαχτούρη, η βίλλα Γαλήνη, τα πρόσωπα των συγγενών και γειτόνων που έζησαν στο μικρό Ασκέλι. Όλα αυτά και η αύρα, έτσι όπως άγγιζε η πνοή της στον κόσμο αυτό τον Νάσο Σ. Σακελλίου, και ανάσα του….».
Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής θα γίνει την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00 στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο.
Σχολιάστε