Παράσταση στο αμφιθέατρο Συγγρού: THE CAVE – Η σπηλιάThe Cave v-pic02Μια εκπληκτική δωρεάν παράσταση, με χορό, μουσική και εικόνα δίνει το Σάββατο 7  Σεπτεμβρίου η Πολιτιστική Ομάδα Ηχόδραμα, στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, προσεγγίζοντας με σύγχρονη ματιά την αλληγορία της σπηλιάς από την ΄΄Πολιτεία΄΄ του Πλάτωνα.

Η ψεύτικη πραγματικότητα των «σκιών», η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες… δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή.

Την αξιόλογη αυτή παράσταση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και η οποία τελεί υπό την  αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εξασφάλισε δωρεάν ο Δήμος Πόρου για κατοίκους, περιοίκους και επισκέπτες.

 

Το έργο είναι δημιουργία της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ, σε συνεργασία με γνωστούς χορογράφους και χορευτές με επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κούβα), απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού του εξωτερικού, της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών χορού της Ελλάδας. Η μουσική είναι αυθεντική, γραμμένη ειδικά για το έργο, ενώ το video art, μέσω δυνατών εικόνων, προσθέτει στη δραματουργία του.

Η παράσταση διαρκεί 70 λεπτά.

Συντελεστές:

Δραματουργία:

Σέβη Δημητριάδου, Φαίδρα Πισιμίση

Μουσική:

ionnix (Γιάννης Πισιμίσης)

Επιμέλεια χορογραφιών:

Δανιέλα Πισιμίση

Χορογραφίες:

Δανιέλα Πισιμίση, Φαίδρα Πισιμίση, Alain Rivero Rodriguez, Γιώργος Νταγιάντας και οι χορευτές της ομάδας

Video Art:

TRANSNET, Φίλιππος Πανταζόπουλος

Σχεδιασμός-κατασκευή κοστουμιών:

Λαμπρινή Κατσαούνου

Επιμέλεια φωτισμού:

Λίνος Μεϊτάνης

Μελέτη φωτισμού:

Μανώλης Τσολάκης

Χορεύουν:

Alain Rivero Rodriguez

Κατερίνα Αλεξανδράκη

Νώντας Δαμόπουλος

Σμαραλία Καρακώστα

Αργύρης Κουδούνας

Έρη Παπαχαραλάμπους

Δανιέλα Πισιμίση

Φαίδρα Πισιμίση

Χρήστος Ταγρίδης

Τζένη Τοψίδου

Δημήτρης Αντωνόπουλος

Ελένη Γιαννούδη
Σχολιάστε