Ο Ιούνιος μέσα από το Porosnews TVΤο καλοκαίρι ξεκίνησε με τις πρώτες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Το Porosnews ήταν παρόν, με τον συνεργάτη κινηματογραφιστή Βασίλη Κολοκύθα, ο οποίος με την κάμερα του, μας μεταφέρει τα κυριότερα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μεσα στον Ιούνιο. Την άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας, την αναβίωση του “Κλείδωνα” και την παρουσίαση χoρών της σχολής χορού του Χρήστου Λίτσα.

Η Φλόγα της Ελπίδας
Η λάμψη και η ζεστασιά της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, φώτισε και “ζέστανε” τον ήδη ηλιόλουστο και ζεστό μεσημεριανό ουρανό του Πόρου, την Τετάρτη 22 Ιουνίου.
Η συγκινητική εκδήλωση, ξεκίνησε με τη λαμπαδηδρομία στις 2 και μισή το μεσημέρι από το Κ.Ε. Πόρος με λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς και αθλητές από όλο τον κόσμο και τη χώρα μας και από μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γαλατά, διέσχισε την παραλιακή ζώνη και κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων.


H αναβίωση του “Κλείδωνα”

Το έθιμο αναβίωσε και φέτος με τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “Η Ποριώτισσα” την Πέμπτη 23 Ιουνίου, μπροστά στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη στην Πούντα. Από τις 8 το απόγευμα, η πλατειούλα άρχιζε να γεμίζει από Ποριώτες όλων των ηλικιών που δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού, εκεί, για να θυμηθούν τα παλιά και για να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να πηδούν τη φωτιά, όπως έκαναν κι αυτοί στα νιάτα τους.

Οι χοροί στο Συγγρού
Η σχολή χορού του Χ. Λίτσα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργάνωσε χορευτικές επιδείξεις. Και φέτος έγιναν με μεγάλη επιτυχία, καθώς ο κόσμος είχε γεμίσει το αμφιθέατρο και πολλοί έμεναν όρθιοι για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Όπως είδαμε αλλά και ακούσαμε από κόσμο αλλά και από τους ίδιους τους χορευτές ίσως φέτος να ήταν η καλύτερη εκδήλωση που έχουν διοργανώσει καθώς μουσική και φωτισμός έφτιαχναν μια τέλεια ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα τον ενθουσιασμό όλου του κόσμου.
Σχολιάστε