Ο γλύπτης του “Δρομέα” στη CitronneΗ Γκαλερί Citronne συνεχίζει τη φετινή καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο με την ατομική έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα εικαστικού Κώστα Βαρώτσου.

Ο Κώστας Βαρώτσος θα εισαγάγει στον Πόρο μια εγκατάσταση in situ, όπου τα έργα του ‘παρεμβαίνουν’ στο αρχιτεκτονικό περιβάλλον. Πρόκειται για σχέδια, γλυπτά με μέταλλο και γυαλί, επιτοίχια γλυπτά με μεμβράνες και οπτικές ίνες. Το έργο του εκφράζει ένα προβληματισμό γύρω από τη ‘γλώσσα’ της τέχνης και τις δυνατότητες της επικοινωνίας της με τον θεατή. Απορρέει από την αίσθηση της περιρρέουσας ιστορικής ατμόσφαιρας σε μνημειακές εικόνες – σύμβολα, που αναδύονται από το ασυνείδητο και χαρακτηρίζονται από την οικονομία της φόρμας τους.

Η έκθεση είναι μια έκφραση, σύνθεση εμπειρική, μια προσέγγιση που εμπνέεται, πλαισιώνεται και βιώνεται από το ελληνικό καλοκαίρι. Ταυτόχρονα είναι μια αντανάκλαση στο χώρο και στο χρόνο, μια πρόταση εικαστική, μια καλλιτεχνική δια-μαρτυρία στους χαλεπούς καιρούς της ανθρωπότητας. Ο Κώστας Βαρώτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Πεσκάρα. Το 1991, με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για ένα χρόνο. Έχει συμμετάσχει στη Μπιενάλε του Σάο Πάολο (1987) και στη Μπιενάλε της Βενετίας (1993, 1995 και 1999). Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και πολυάριθμες εγκαταστάσεις του δημιουργήθηκαν in situ και βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Ελβετία, ΗΠΑ, κ.α.). Είναι καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999. Έχει λάβει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, με πιο πρόσφατο το βραβείο Segno d’Oro (2007) για το σύνολο του έργου του και την καλλιτεχνική του προσφορά στην Ιταλία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Βαρώτσου θα γίνουν το Σάββατο, 18 Ιουνίου, στις 8.30 μμ, στο διατηρητέο κτίριο της Γκαλερί CITRONNE, στην παραλία στο λιμάνι του Πόρου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, και θα είναι ανοιχτή 11-1 μμ και 7-11 μμ καθημερινά. Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η ιστορικός της τέχνης Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη.

Ακολουθεί η ατομική έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου, «Shadows», 16 Ιουλίου – 12 Σεπτεμβρίου.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την γκαλερί στο τηλ. +30-22980-22401 , κινητό: +30-6979-989684 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@citronne.com
Σχολιάστε