Ο Γιάννης Αδαμάκος στη Citronne – “The Space Between us”“Η προηγούμενη έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου έγινε το 2007, στην πολύ σημαντική γκαλερί των Αθηνών «Νέες Μορφές», με τίτλο “The Space Between”” μας ενημερώνει η οικοδέσποινα της έκθεσης Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, «Από τότε μέχρι σήμερα, ο καλλιτέχνης δεν είχε πραγματοποιήσει κάποια άλλη έκθεση και όλο αυτόν τον καιρό, δούλευε αυτή την ενότητα, η οποία εκτίθεται σήμερα στην Citronne».
Ο Γιάννης Αδαμάκος χαμογελαστός, εξετάζει προσεκτικά τις φυσικές ομορφιές του Πόρου. «Το νησί, μου θυμίζει Ιόνιο και Βόσπορο μαζί» καταλήγει και χαιρετίζει έναν – έναν τους ανθρώπους που ήρθαν να θαυμάσουν τα έργα του στα εγκαίνια της έκθεσης.
Η έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου, είναι η τρίτη και τελευταία έκθεση του καλοκαιριού, στη γκαλερί Citronne. Τα εγκαίνια της έκθεσης, έγιναν κάτω από αφόρητη ζέστη, το Σάββατο 16 Ιουλίου. Συλλέκτες και φίλοι της τέχνης, έλληνες και ξένοι έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι τελευταία στα εγκαίνια της γκαλερί δεν βλέπουμε εκπροσώπους, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου. Μήπως οι αποδοκιμασίες των πολιτικών στις δημόσιες εμφανίσεις τους, έχουν αρχίσει να αγγίζουν και τους πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης;
Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε πάντως, υπήρξε πρόσκληση, τουλάχιστον προς τον Δήμαρχο Πόρου.

Η έκθεση τιτλοφορείται “The Space Between Us” και αποτελεί την 20ή ατομική έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου.
Τα έργα του, θα εκτίθενται στην Citronne, μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου και την έκθεση επιμελείται η διευθύντρια της γκαλερί, Ιστορικός της Τέχνης Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, ενώ Το κείμενο του καταλόγου της έκθεσης είναι της Όλγας Δανιηλοπούλου (κριτικός τέχνης – Διευθύντρια του Ιδρύματος και του Μουσείου Γιάννη Σπυρόπουλου).
Σχολιάστε