Όταν ο Ανδρέας Λάφης τραγούδησε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (video)lafis1Την Αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών της ΕΡΤ, έδειξε εμπράκτως ο συμπολίτης, τραγουδιστής Ανδρέας Λάφης. Ο Ανδρέας, έδωσε μια συγκινητική συναυλία στις 12 Σεπτεμβρίου, στο υπό κατάληψη Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.  

Για δύο περίπου ώρες, με αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοϊζου, Δήμου Μούτση, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα και πολλών άλλων, αλλά και δικό τραγούδι στο τέλος, ο Ανδρέας Λάφης με την υπέροχη φωνή του, έδωσε το δικό του μήνυμα «Αυτή είναι η παράδοση μας, πολιτισμό έχουμε να δείξουμε έξω. Δεν θα μας αφανίσουν. Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ό, τι θέλουμε».  Ο τροιζήνιος τροβαδούρος, αναφερόμενος στους απεργούς της ΕΡΤ, είπε «Καλό κουράγιο στον αγώνα των ανθρώπων της ΕΡΤ. Λέγανε  κάποιοι ότι όταν έκλεισε η τηλεόραση ήτανε σαν χούντα. Δεν ξέρω αν είναι βαριά κουβέντα ή όχι, αλλά όταν κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση και ξαφνικά να βλέπεις μαύρο, είναι πολύ άσχημη εικόνα για τη δημοκρατία μας».

Η συναυλία και τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Ανδρέας Λάφης, είναι πάρα πολύ όμορφα και αξίζει να συνδέσετε τα ηχεία με τον υπολογιστή σας και να την παρακολουθήσετε ολόκληρη.

 
Σχολιάστε