Οι νέοι θέλουν άλλα…Ένιωσαν λίγο άβολα οι διοργανωτές της συναυλίας “για τους νέους” την Παρασκευή 25 Ιουνίου.
Την συναυλία, διοργάνωσε η δημοτική αρχή μπροστά στο κτίριο Συγγρού, όμως δυστυχώς, η προσέλευση του κοινού ήταν μικρότερη από αυτήν που προσδοκούσαν.
Πριν από τη συναυλία, σε μια κουβέντα μεταξύ δημοτικών συμβούλων, εκφράστηκε το παράπονο γιατί οι νέοι του νησιού δεν τιμούν με την παρουσία τους, τις εκδηλώσεις του δήμου και σνομπάρουν κάθε προσπάθεια που γίνεται, με σκοπό την ψυχαγωγία της νεολαίας του νησιού.
Έχω την εντύπωση, ότι η δημοτική αρχή παρουσιάζεται λιγάκι σκουριασμένη και αμήχανη όταν χρειάζεται να διαχειριστεί εκδηλώσεις και δραστηριότητες που αφορούν τους νέους.
Μάλλον οι άνθρωποι του Δήμου, είτε δεν έχουν φαντασία, ή έχουν ξεχάσει πως είναι να είσαι νέος.
Δυσκολεύονται να καταλάβουν, ότι οι νέοι αρνούνται να μπουν στο καλούπι που τους επιβάλουν οι ενήλικες.
Οι πιτσιρικάδες θέλουν άλλα πράγματα, όμως κανείς δεν τους ρωτάει ποτέ, για τίποτε κι αυτό τους εκνευρίζει και τους κάνει να σνομπάρουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Με λίγη φαντασία η δημοτική αρχή, θα μπορούσε να κερδίσει τις καρδιές της νεολαίας του νησιού και όχι μόνο.
Για παράδειγμα, αν αυτή η συναυλία είχε διοργανωθεί σε μία παραλία, στο πλαίσιο ενός beach party, που θα ξεκινούσε από νωρίς και στο οποίο θα συμμετείχαν και ντόπιοι επιχειρηματίες, το εγχείρημα θα είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, θα ήταν τέτοια, που θα καθιερωνόταν κάθε καλοκαίρι και μακροπρόθεσμα θα έφερνε κόσμο στο νησί.
Ο Πόρος χρειάζεται ένα καλοκαιρινό, νεανικό φεστιβάλ κι όχι μεμονωμένες εκδηλώσεις που υποτιμούν την αισθητική και την νοημοσύνη των νέων.
Για την ιστορία, το συγκρότημα “Τρίτη Εποχή” ήταν πολύ καλό και ήταν κρίμα που δεν τους απόλαυσε περισσότερος κόσμος.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Βlack&Red says:

    Αυτα ηθελα να πώ και εγώ.Αυτή την φορά ο δήμος έκανε μεγάλο λάθος.Δεν ξέρω αν θα ακούσουν ποτέ τον κόσμο.Μια φορά ας μιλήσουν μαζί με τα παιδιά.Και πιστεύω πως ενα φεστιβαλ όπως γράφετε πιο πάνω θα ήταν κάτι πολύ καλό για το νησί και τους νέους.Αλλά αυτές είναι σκέψεις για ανθρώπους που το μυαλό τους πάει μπροστά.Μαλλον το μυαλό του Δήμου παει μισο βήμα μπροστά και αυτο το κάνει πολλες φορές στραβά,οπότε μετά κάνει ενα βήμα πίσω.Πρέπει να σταθεί στα πόδια του ο Δήμος.Επειδή μίλησα με ανθρώπους του δήμου και εγώ εκείνη την ημέρα,κατάλαβα οτι θέλουν κάποια βοήθεια.Όποτε καλό θα ήταν να φτιάχναμε κάποιο σύλογο που δεν θα είχε να κάνει με πολιτικά,βλακείες και αλλα τέτοια.Αλλα να έκανε ενα φεστιβαλ με την βοήθεια του Δήμου.Αυτό που θέλω να πώ είναι,οτι θέλουμε καινούργιες ιδεές.

    Eυχαριστώ
    Βlack&Red

  2. angela Makri says:

    για τον/την black&red. Επειδή καιρό τώρα ψάχνω να επικοινωνήσω με ανθρώπους νέους που θέλουν καλές και δυνατές εκδηλώσεις, στείλε μου σε παρακαλώ τα στοιχεια σου να επικοινωνήσουμε και να δούμε πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην διοργάνωση ομάδων και εκδηλωσεων. Το mail μου ειναι διαθέσιμο στο porosnews.gr kai sto facebook. ευχαριστώ

Σχολιάστε