Ξενάγηση στο Ιερό του ΠοσειδώναΤην Κυριακή 30 Μαΐου στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Ιερό του Ποσειδώνα από τον διευθυντή του προγράμματος ΄΄Καλαυρεία΄΄ κ. Arto Penttinen και την ζωοαρχαιολόγο κ. Δήμητρα Μυλωνά, οι οποίοι παρουσίασαν στο αρχαι όφιλο κοινό τα ευρήματα των νέων ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2009 και τον Μάιο του 2010, φέρνοντας στο φως στοιχεία για το λαμπρό παρελθόν του αρχαιολογικού χώρου.
Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως την θέση των προπυλαίων του Ιερού, κοντά στα οποία ανευρέθηκε κάθισμα θεάτρου με πόδι λιονταριού, τμήμα από τον περίβολο του Ιερού – και πλησίον αυτού, τα ερείπια ενός κτιρίου της μυκηναϊκής εποχής, γεγονός που μαρτυρά την μακρόχρονη χρήση του χώρου.
Με την μέθοδο της επίπλευσης, ανακαλύφθηκαν επίσης χάλκινα υπολείμματα από χάλκινο άγαλμα μνημειακής γλυπτικής, καθώς και μικρά στοιχεία που διακοσμούσαν μνημειώδη αμφορέα και παρίσταναν μικρό λιοντάρι και τμήμα ενός γρύπα, ευρήματα που μαρτυρούν ότι το Ιερό του Ποσειδώνα αποτελούσε κατά την αρχαιότητα έναν περίλαμπρο θρησκευτικό χώρο.
Τα μέλη της αρχαιολογικής ομάδας την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν εργασίες για να περισώσουν όσα ανακαλύφθηκαν και θα προβούν σε καθαρισμό των νέων ευρημάτων, τα οποία και θα παραδώσουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου.

Δελτίο Τύπου
Δήμου Πόρου
Σχολιάστε