Ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2015PianoAcademy7Για 7η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται στον Πόρο η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου.  Η διοργάνωση ξεκινάει αύριο Τρίτη 18 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Ο Πόρος θα πλημυρίσει με νότες κλασικών συνθετών, παιγμένες από νεαρούς ταλαντούχους πιανίστες, σε συνολικά 12 ρεσιτάλ και κονσέρτα που θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο αμφιθέατρο Συγγρού, αλλά και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αποκορύφωμα το μεγάλο κονσέρτο στο Ναό του Ποσειδώνα στην Καλαυρία, υπό το φώς της πανσελήνου του Αυγούστου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στον Πόρο, προσελκύει δεκάδες ταλαντούχους μαθητευόμενους πιανίστες  από όλο τον κόσμο, που μαζί με τους δασκάλους και τους συνοδούς τους, κατακλύζουν το νησί, προσφέροντας τόσο στην πολιτιστική ανάπτυξη του Πόρου, όσο και στην ψυχαγωγία των ντόπιων και των επισκεπτών του Αυγούστου. Αξίζει δε να σημειώσουμε, ότι σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Η Ακαδημία και το Φεστιβάλ έχουν την πρόθεση να διευρύνουν τους ορίζοντες των νέων πιανιστών, να αυξήσουν τις γνώσεις τους, να επεκτείνουν την εμπειρία τους παίρνοντας μαθήματα από διάσημους καθηγητές και να μοιραστούν την ομορφιά της Μουσικής, πάνω σ’  αυτό το μαγευτικό νησί της Μεσογείου.

Υπεύθυνη και ψυχή της διοργάνωσης είναι η ιδρύτρια της Ακαδημίας κ. Αγάθη Λεϊμονή, ενώ το δεξί της χέρι σε τοπικό επίπεδο είναι η κ. Ζωή Γκρουμούτη. Συμπαραστάτης στη διοργάνωση είναι ο Δήμος Πόρου.

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Nathalie Voyatzis και του Χρήστου Λαμπράκη.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, ο μουσικός οίκος ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ και Πυθαγόρειο Ωδείο.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα πατώντας στην παραπάνω εικόνα, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: http://www.porospianoacademy.gr/

 

Πρεμιέρα και για τον Βασίλη Κολοκύθα

Όπως είπαμε παραπάνω, η τελετή έναρξης της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Συγγρού, με τον καθιερωμένο αγιασμό και Ρεσιτάλ Πιάνου.

Επίσης κατά την τελετή έναρξης, θα προβληθεί για πρώτη φορά δημόσια, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Τα πλήκτρα της ζωής» του ποριώτη κινηματογραφιστή και συνεργάτη μας, Βασίλη Κολοκύθα.

Φωτογραφία από το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κολοκύθα.

Φωτογραφία από το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κολοκύθα

Ο Βασίλης κινηματογράφησε το ντοκιμαντέρ  του το περσινό καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της Ακαδημίας στον Πόρο. Το ντοκιμαντέρ «τα πλήκτρα της ζωής»  παρακολουθεί τον Στάθη, έναν δεκατετράχρονο Έλληνα πιανίστα στην προσπάθεια του να παίξει με ορχήστρα, η θέληση το πάθος και η αγάπη του Στάθη για την μουσική θα τον οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα δημιουργώντας μια ακόμα σπίθα ελπίδας μέσα σε μια χώρα που μετρά προβλήματα και αρνητικά πρότυπα.

Πέρα από την πρεμιέρα της τελετής έναρξης, το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κολοκύθα, θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 και στο διαδίκτυο, στην νέα ιστοσελίδα του κινηματογραφιστή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://billkolok.com/
Σχολιάστε