Ξεκινάει η 9η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου “Αναστάσιος Λεϊμονής” – Πόρος 2017Την Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 8 μ.μ. αρχίζει τις εργασίες της η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου και Φεστιβάλ  που θα φιλοξενηθεί για 9η συνεχή χρονιά στο νησί του Πόρου από τις 21  έως τις 31  Αυγούστου 2017 .

Από φέτος, η Διεθνής Θερινή Ακαδημία – Φεστιβάλ θα φέρει  την επωνυμία ΄΄Αναστάσιος Λεϊμονής΄΄, τιμώντας την μνήμη του στυλοβάτη της.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού, όπου ο Δήμος Πόρου  δια του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη θα καλωσορίσει τους καθηγητές και τους συμμετέχοντες φοιτητές της Ακαδημίας:  88 φοιτητές – πιανίστες από 22 διαφορετικές χώρες, καθώς και τους συνοδούς τους.

Μετά τον θερμό χαιρετισμό της ιδρύτριας και καλλιτεχνικής διευθύντριας της Ακαδημίας Πιάνου Αγάθης Λεϊμονή θα ακολουθήσει το εναρκτήριο Ρεσιτάλ που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αναστάσιου Λεϊμονή, για το οποίο επιλέχθηκαν επιφανείς Έλληνες σολίστες. Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Ιωάννου θα παίξει την Σονάτα σε Β΄ελάσσονα  S. 178 του Λιστ, ενώ ο Δημήτρης Φαρμάκης θα παίξει με τον Φώτη Ματζαρίδη στο 2ο πιάνο, το Κοντσέρτο Ν. 3 του Προκόφιεφ.

 

               Grigoris Ioannou                                         Dimitris Farmakis

  1. Liszt – Sonata In B Minor, S.178         Prokofiev :   Concerto  n. 3

2nd piano:  Fotis Matzaridis

                                        

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου και Φεστιβάλ

΄΄Αναστάσιος Λεϊμονής -Πόρος 2017

 

Οι διακεκριμένοι σολίστες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν ενεργά στο ΄΄9ο Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2017΄΄, χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες σε καθημερινή βάση μοναδικές ερμηνείες στα 27 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ πιανιστών με διεθνείς διακρίσεις, το Ρεσιτάλ υπό το φως της σελήνης στο Ιερό του Ποσειδώνα την  Παρασκευή 25 Αυγούστου. την βραδιά με κοντσέρτα για ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα ΄΄Sinfonietta΄΄ Αθηνών το Σάββατο 26 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, τα  Εορταστικά Κοντσέρτα (γκαλά)  στις 27 και 30 Αυγούστου για σολίστες κάθε ηλικίας και την συμμετοχή του κοινού που βραβεύει την καλύτερη εμφάνιση σολίστα,

Οι 12 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου, και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses.

 

 

IMGP0478

Oι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα.

Ο συνδυασμός  μαθημάτων και διακοπών στο νησί Πόρου με τις εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Χάρη στην κ. Λεϊμονή,  και την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του κ. Σπύρου Λάζαρη –ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, ο οποίος προσφέρει διαμονή και διατροφή στους καθηγητές της Ακαδημίας, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα, του Πυθαγόρειου Ωδείου και του Τρίτου Προγράμματος, συνεχίζεται με επιτυχία μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης επιφυλάσσει ένα θερμό καλωσόρισμα στο έμψυχο δυναμικό της Ακαδημίας και εκτός από την υλικοτεχνική υποστήριξη που θα προσφέρει, θα φιλοξενήσει σε δημοτικά κτήρια και σχολεία μια διοργάνωση που συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού, καθώς οι συμμετέχοντες σολίστες με τους πολυάριθμους συνοδούς τους (γονείς και φίλους) και οι καθηγητές τους αποτελούν διαπιστωμένα τους καλύτερους πρεσβευτές του Πόρου διεθνώς. Παράλληλα μέσω της διοργάνωσης παρέχεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν δωρεάν τα ομαδικά και ατομικά Ρεσιτάλ πιάνου.

 

Δείτε την αφίσα – πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και το Πρόγραμμα του εναρκτήριου Ρεσιτάλ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ- ΠΟΡΟΣ 2017

• Η τελετή έναρξης θα γίνει στο κτίριο Συγγρού την Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 20.00΄.

Θα ακολουθήσει σύντομο Ρεσιτάλ Πιάνου.

• Τα μαθήματα θα αρχίσουν την 22α Αυγούστου και θα τελειώσουν την 31η Αυγούστου 2017. Θα γίνουν στις αίθουσες του νεοκλασσικού κτιρίου Συγγρού και στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι.

* Στις 23,24 28 και 30 Αυγούστου θα γίνουν ατομικά ρεσιτάλ από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας στις 20.00΄στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού και στις 21.45΄ στη Αίθουσα “Νεφέλη” του Ξενοδοχείου Sirene Blue Resort.

* Tην Παρασκευή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, στον Πόρο, από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας, γεγονός που προσελκύει μεγάλο και ενδιαφερόμενο ακροατήριο.

• Και τη φετινή χρονιά έχει προσκληθεί η Ορχήστρα “ Sinfonietta” της Αθήνας για να συμπράξει με επίλεκτους σπουδαστές της Ακαδημίας το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20.00΄, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού.
Οι επιλεγμένοι νεαροί σολίστες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οδηγίες/συμβουλές από το μαέστρο σχετικές με το κοντσέρτο που θα παίξουν και τη σχέση σολίστα και ορχήστρας στις 23 και 24 Αυγούστου.
• Η ακρόαση για την επιλογή των συμμετεχόντων σολίστ θα γίνει στις 22 Αυγούστου, στις 20.00΄στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με εξεταστική επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές της Ακαδημίας και το μαέστρο της Ορχήστρας.
Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ πιάνου στις 21.45, στον ίδιο χώρο, από λιλιπούτειους πιανίστες της Ακαδημίας.

* Στις 27 Αυγούστου στις 20.00΄, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Συγγρού θα πραγματοποιηθεί κοντσέρτο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού.
* Στις 30 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού στις 20.00’, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ακαδημίας με ένα δεύτερο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού.

πιανο2
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Παναγιώτης Μουστάκας says:

    Ασφαλώς η σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού.Αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος έστω και αν είναι λάτρης του ρεμπέτικου.Είναι βέβαιον ότι κάτι θα προσθέσει στην πνευματική του υπόσταση.

Σχολιάστε