Μια σύνθεση για τον Πόρο…Το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου 2011 ο Πόρος φιλοξένησε για 3η συνεχή χρονιά με επιτυχία το θερινό Φεστιβάλ πιάνου, που διοργάνωσαν η Διεθνής Ακαδημία πιάνου και ο Δήμος Πόρου. Σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 100 παιδιά από όλο τον κόσμο με προχωρημένες μουσικές σπουδές, για να καλλιεργήσουν, να βελτιώσουν και να ανταγωνιστούν τη γνώση τους και την τεχνική τους στο πιάνο, μέσα σε ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό νησιώτικο περιβάλλον που αφειδώλευτα προσφέρει ο τόπος μας.
Ένα από αυτά τα παιδιά, ένα χαρισματικό Ελληνόπουλο στις μουσικές γνώσεις, στη δεξιοτεχνία, αλλά και στην ικανότητα σύνθεσης, ο Δημήτρης Φαρμάκης 17 ετών από την Αθήνα, θεώρησε χρέος του να τιμήσει και τον τόπο που φιλοξένησε το Φεστιβάλ και όλους τους συμμετέχοντες με τις οικογένειές τους (πάνω από 400 άτομα συνολικά) που τους συνόδευαν. Προχώρησε λοιπόν στην αυτοσχέδια σύνθεση ενός μουσικού κομματιού για πιάνο, ενός “Εμπρομπτύ” όπως ονομάζεται στη μουσική γλώσσα, το οποίο και παρουσίασε στο ακροατήριο ενός από τα καθημερινά ρεσιτάλ αφιερώνοντάς το στον Πόρο.
Ένα μεγάλο μπράβο μαζί με τις θερμές ευχαριστίες μας στον Δημήτρη για την ευγενική πρωτοβουλία του να αυτοσχεδιάσει μουσική σύνθεση για το νησί μας. Μία προσπάθεια που οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να προβάλλουμε όλοι μας εδώ στον Πόρο, τιμώντας αυτούς που μας τιμούν.
Γιάννης Μανιάτης
Σχολιάστε