Μια ξεχωριστή και δημιουργική βραδυά ανάμεσα στη γιορτή της Λεμονιάς για το Μοναστήρι του ΠόρουIMGP3804Γράφει ο Τάσος Γκούμας – 

Μέσα σε μια κατανυκτική βραδιά χθες, 27-07-2013, στο κτίριο ‘’Συγγρού’’ που είχε σαν θέμα την προσφορά του Μοναστηριού του Πόρου και στον τόπο μας, αλλά και στην πνευματική συνεισφορά του σ’ ολόκληρη τη Χώρα σε δύσκολες εποχές, όπως αυτές του Απελευθερωτικού Αγώνα, προτάθηκε από τον  κ. Γιάννη Μανιάτη η θέσπιση της Ζωοδόχου Πηγής ως πολιούχου της πόλης του Πόρου.

Η πρότασή του καταχειροκροτήθηκε από τους νησιώτες Ποριώτες που παρακολουθούσαν.

Έγινε αναφορά στην προσφορά του Μοναστηριού, οικονομική, πατριωτική, κοινωνική, πνευματική από τον Γιάννη Μανιάτη, από τον Γιώργο Καλό και από τον αρεοπαγίτη κ.Πάνο Πετρόπουλο, που αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Μοναστηριού στην συνέχεια της πολύ παληάς Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης και στη σχέση του Μοναστηριού με σπουδαίους ανθρώπους, που σαν μοναδικό στόχο τους είχαν την προκοπή του Έθνους, όπως τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Καποδίστρια, ο οποίος δολοφονήθηκε για τους στόχους του αυτούς, ο οποίος και σήμερα, μεταφορικώς, δολοφονείται, για τον ίδιο λόγο.

Αυτή η πρόταση, ας ελπίσουμε, ότι θα στρέψει την προσοχή μας, των Ποριωτών, σε ότι έχει πράγματι αξία, δηλ. στην διατήρηση όποιων στοιχείων προάγουν την ψυχή, το πνεύμα, την πραγματική ομορφιά, και διατηρούν τον νησιώτικο χαρακτήρα του Πόρου, που έχουμε καθήκον και να χαρούμε οι ίδιοι και να διαφυλάξουμε για τους επόμενους.

lemonia1

Ας αφήσουμε τα εύκολα και απατηλά.

Ας αφήσουμε την καταστροφή του τόπου μας για προσωπικά και μόνο ‘’οφέλη’’ που δεν οδηγούν πουθενά.

Πάμε για τα δύσκολα και καλά.

Και βέβαια να ευχαριστήσουμε και, χωρίς υπερβολή να ευγνωμονούμε, τον σύλλογο γυναικών ‘’Ποριώτισσα’’ και το Γιάννη, που εργάζονται με άγχος, σύστημα και επιμονή σ’ αυτές τις παρουσιάσεις.

Ας μην ξεχνάμε και τους ιδρυτές του συλλόγου και τους συνεχιστές των, που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε αυτήν την προσφορά στον Τόπο. Ας ελπίσουμε Ελένη, ότι και ο νέος σύλλογος για το Λεμονοδάσος που συμμετέχεις, θα φιαχτεί με γερό σκαρί, ώστε να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια, περισσότερο δηλαδή από τις προβλέψεις κάποιων φελέλπιδων για τον σύλλογό σας.

lemonia2

Στην κατανυκτική ατμόσφαιρα συνέβαλαν η Θάλεια, ο Παναγιώτης, με τις υποβλητικές απαγγελίες τους, η χορωδία του συλλόγου, η χορωδία των ψαλτών, μέσα στην ατμόσφαιρα της μουσικής και των εικόνων του Γιώργου και της κας Άντζελας.

Ας έχουν υγεία και δύναμη γιατί οι καιροί χαλεποί και θα χρειαστούμε την δύναμη και προσφορά όλων.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ says:

    ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ . ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Σχολιάστε