Με 3 ντοκιμαντέρ συνεχίζεται το ταξίδι του 19ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον ΠόροΜε τρία ντοκιμαντέρ συνεχίζονται την Κυριακή 2 Ιουλίου οι προβολές του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον Πόρο, στο αγαπημένο θερινό ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00 και μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα ανάμεσα στο κάθε ντοκιμαντέρ. Τα σημερινά ντοκιμαντέρ είναι γεμάτα… Ελλάδα.

Επίσης, σήμερα παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα ντοκιμαντέρ και οι αλλοδαποί τουρίστες, καθώς και τα τρία ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν, έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017:

1η ΠΡΟΒΟΛΗ: «Μάνα μου καπνοφύτισσα» / Στάθης Γαλαζούλας

Η γιαγιά μου Χρυσούλα, από την παιδική της ηλικία δούλευε στα καπνά. Τον Δεκέμβριο του 2014 πηγαίνει με τον αδελφό μου Χρήστο στην παράσταση Από πρώτο χέρι, με θέμα την ιστορία του καπνού στο Αγρίνιο. Έτσι, ξεκινάει μια αναδρομή για να επαναφέρει στη μνήμη μια ξεχασμένη εποχή, και κυρίως για να θυμίσει στους κατοίκους το παρελθόν της πόλης.

Σκηνοθεσία: Στάθης Γαλαζούλας
Σενάριο: Στάθης Γαλαζούλας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στάθης Γαλαζούλας
Μοντάζ: Θανάσης Ντόβας, Στάθης Γαλαζούλας
Ήχος: Δημήτρης Γιαννόπουλος
Παραγωγός: Στάθης Γαλαζούλας
Συμπαραγωγή: Massive Productions
Φορμά: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 21′
Έτος Παραγωγής: 2016

2η ΠΡΟΒΟΛΗ: «Αγιορείτικη μαγειρική κληρονομιά» / Χρήστος Ματζώνας

Μια κινηματογραφική καταγραφή της αγιορείτικης μαγειρικής στον τόπο όπου συμβαίνει, στο Άγιον Όρος. «Άνθρωπος εστί πνεύμα σαρκί χρωμένω!»: αυτή η αρχαία ελληνική ρήση διατυπώνει και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της τροφής την οποία έχει ανάγκη το φθαρτό ανθρώπινο σώμα. Μόνο έτσι αντέχει να φέρει εις πέρας τη βαθύτερη ανάγκη της ύπαρξης του, που είναι να υπάρχει και για κάτι άλλο και πέρα από τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Ματζώνας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Παπαγιάννης
Μοντάζ: Πάνος Παπαγιάννης
Ήχος: Χρήστος Ματζώνας
Παραγωγός: Δημήτρης Καλαϊτζής
Παραγωγή: Μαγική Εικόνα
Φορμά: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 72′
Έτος Παραγωγής: 2016

3η ΠΡΟΒΟΛΗ: «Μέρες της λίμνης» / Πανδώρα Μουρίκη

Εμείς, η κοινωνία των ανθρώπων, έχουμε συνηθίσει να λέμε: «εμείς και η Φύση». Μήπως όμως είμαστε ένα με την Φύση κι όχι δίπλα ή απέναντι; Το ντοκιμαντέρ αυτό, που εξελίσσεται στη λίμνη Κερκίνη, προσεγγίζει την κοινή πορεία του οικοσυστήματος και των κατοίκων των παραλίμνιων χωριών. O Παναγιώτης Χατζηγιαννίδης γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στην Κερκίνη. Παρακολουθούμε τη ματιά του, τις αντιδράσεις τις δικές του και της κοινωνίας, τα διαφορετικά πρόσωπα της λίμνης που το χειμώνα χάνει το νερό της και την άνοιξη γεμίζει, τα πουλιά, τα φυτά και τα δέντρα, τους ανθρώπους, σ’ ένα αέναο σμίξιμο, οδυνηρό αλλά κι ευεργετικό.

Σκηνοθεσία: Πανδώρα Μουρίκη
Σενάριο: Χαρά Φράγκου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξης Μπάρζος
Μοντάζ: Αναστασία Φραγκούλη
Ήχος: Γιώργος Πολιτάκης
Παραγωγός: Χαρά Φράγκου, Πανδώρα Μουρίκη
Συμπαραγωγή: ΚΟΙΝΣΕΠ Έκφραση
Φορμά: Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 48′
Έτος Παραγωγής: 2017
Σχολιάστε