Με το ντοκιμαντέρ του Σ. Κούλογλου συνεχίζονται οι προβολές του 19ου ΦΝΘ στο ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑΣυνεχίζονται με επιτυχία, στο πανέμορφο ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ, οι προβολές των ντοκιμαντέρ  που συμμετείχαν στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Απόψε, Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα προβληθούν δύο άκρως ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ με κοινωνικοπολιτικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο.  Ο Στέλιος Κούλογλου και η Φλώρα Πρησιμιντζή, θίγουν δυο καυτά θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, και θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017:

1η Προβολή: «Πεθαίνοντας στο γέλιο» / Στέλιος Κούλογλου

Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση. Oι διάσημοι Yesmen οργανώνουν την πρώτη μεγάλη φάρσα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. O Μάρτιν Σόνεμπορν, κωμικός και ευρωβουλευτής, πρωτοτυπεί για να σώσει την Ελλάδα. Οι Flashmob διακόπτουν εκδηλώσεις με το χαμόγελο στα χείλη. Και κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το γέλιο. Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του, ο διευθυντής του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Σενάριο: Στέλιος Κούλογλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανώλης Κονσολάκης
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης
Ήχος: Νίκος Θωμόπουλος
Παραγωγός: Στέλιος Κούλογλου
Παραγωγή: 1984 Productions
Συμπαραγωγή: GUE / NGL
Αφήγηση: Στέλιος Κούλογλου
Φορμά: Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα-Γαλλία-Βέλγιο-Γερμανία
Διάρκεια: 92′
Έτος Παραγωγής: 2016

2η Προβολή: «Πίσω δεν γυρνάω» / Φλώρα Πρησιμιντζή

H συριακή προσφυγιά έφερε στη μνήμη των Ελλήνων την προσφυγική κρίση που έζησε ο ελληνισμός μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατά την οποία χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας βρήκαν καταφύγιο στη Συρία. Η Ευρώπη βρίσκεται για πρώτη φορά μπροστά σ’ ένα πρόβλημα τέτοιου μεγέθους, που δημιουργεί επικίνδυνα ακραία φοβικά σύνδρομα. Μια ταινία που, μέσα από μαρτυρίες προσφύγων, εθελοντών και ντόπιων, προσπαθεί ν’ αναδείξει και να κατανοήσει τις ομοιότητες των ιστορικών γεγονότων μεταξύ του προσφυγικού όπως το έζησε η Ελλάδα το 1923 και όπως το ζει τώρα.

Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή
Σενάριο: Φλώρα Πρησιμιντζή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Μπλουγουράς
Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης
Ήχος: Κώστας Αδάμ, Βασίλης Παπαυγέρης
Μουσική: String Demons
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ
Φορμά: Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 63′
Έτος Παραγωγής: 2016
Σχολιάστε