Με άρωμα Αθήνας, Τροιζηνίας και… Μεξικού η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σουλιώτηsoul3Στον χώρο του ARTHENS, Αιόλου 77 και Ευριπίδου στην Αθήνα, έγινε την Δευτέρα 28 Μαρτίου, η παρουσίαση του βιβλίου του Ποριώτη συγγραφέα Γιάννη Σουλιώτη, με τίτλο «Ανθολόγια Μεξικάνικης Ποίησης» .

Πλήθος κόσμου, παρευρέθη στην παρουσίαση, με αρκετούς ποριώτες να τιμούν τον συμπολίτη μας με την παρουσία τους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο π. Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, ο Νίκος Κιοσσές , ο διπλωμάτης Δημοσθένης Κοράλλης, οι κυρίες Λιάνα Σακελλίου και Βάσω Δεμάγκου κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και προσωπικότητες όπως ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Πελεγρίνης, πρέσβεις, μέλη του Υπ. Εξωτερικών, καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς ,εκδότες κ.α.

soul1

Για το βιβλίο μίλησαν, η διάσημη Μεθανίσσα στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου ,ο Καθηγητής Γιάννης Μεταξάς κι ο Ποιητής Πρέσβυς στην ΟΥΝΕΣΚΟ Γιώργος Βέης, οι οποίοι έκαναν μια εξαιρετική ανάλυση της Μεξικάνικης Ποίησης και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον συγγραφέα  Γιάννη Σουλιώτη.

Η ποριώτισσα Κατερίνα Οικονόμου κι ο ηθοποιός Κώστας Φαλελάκης απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού για την ιδιαίτερα χρωματισμένη απαγγελία των ποιημάτων του βιβλίου.

soul2

Ο τροιζήνιος Ανδρέας Λάφης όχι μόνον έντυσε με άλλους ήχους τη βραδιά ,αλλά ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με την ζεστή και μελωδική φωνή του, ενώ η βραδιά έκλεισε με πολύ συγκινητικό τρόπο, από το ντουέτο της Λίνας Νικολακοπούλου και του Ανδρέα Λάφη, οι οποίοι τραγούδησαν το τραγούδι της στιχουργού  «Σωτηρία της ψυχής».

Από την πλευρά του ο κ. Σουλιώτης εξομολογήθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο ότι αισθάνθηκε μεγάλη συγκίνηση από την παρουσία συμπολιτών του στην εκδήλωση και ένιωσε περιτριγυρισμένος από την πατρίδα του.
Σχολιάστε