Κοντσέρτο Πιάνου στο Ιερό του Ποσειδώνα με πανσέληνο σήμεραmoonΑνοικτός θα είναι σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου  και ώρα 8 μ.μ. ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου για την πραγματοποίηση του καθιερωμένου Κοντσέρτου Πιάνου  ΄΄υπό το σεληνόφως΄΄.

Το Ιερό του Ποσειδώνα περιλαμβάνεται στους αρχαιολογικούς χώρους που θα είναι ανοικτοί για το κοινό κατά την αυγουστιάτικη πανσέληνο, μετά από κοινό αίτημα του Δήμου Πόρου και της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου κ. Αγάθης Λεϊμονή και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Τα Κοντσέρτα Πιάνου με επιλεγμένους σολίστες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στις εργασίες της  ΄΄7ης Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου- Πόρος 2015 ΄΄πραγματοποιούνται  στο πλαίσιο του ΄΄7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2015΄΄ που γίνεται παράλληλα, και όπως όλες οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης, έχουν ελεύθερη είσοδο για το φιλόμουσο κοινό.

Φέτος, η  ερμηνεύτρια Ναταλία Καλιτσιώτη – Καραπετιάν θα ανοίξει τη βραδιά με δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για το φεγγάρι και στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο καθηγητής Φώτης Ματζαρίδης. Δεύτερη έκπληξη οι  Ιταλοί μουσικοί Franco Ascolese και  Laura Cozzolino που θα ερμηνεύσουν με φλάουτο και πιάνο αντίστοιχα την ιταλική μελωδία ΄΄Ο sole mio΄΄.

Για την μετάβαση στον χώρο του Ιερού το λεωφορείο της γραμμής θα πραγματοποιήσει  δύο δρομολόγια: στις 7 και στις 7 και 40 το απόγευμα με αφετηρία την πλατεία Ηρώων και κατεύθυνση προς Κ.Ε. Πόρος, Ασκέλι, διασταύρωση λίγο πριν το ξενοδοχείο Σειρήνα  και στη συνέχεια προς το Ιερό του Ποσειδώνα, για την διευκόλυνση των φοιτητών της Ακαδημίας, αλλά και των κατοίκων και των επισκεπτών. Τα δρομολόγια επιστροφής θα πραγματοποιηθούν με την ολοκλήρωση των Κοντσέρτων Πιάνου.
Σχολιάστε