Θεραπεία για όλους οι βραδιές Πιάνου…Συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία η μουσική πανδαισία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου, που διοργανώνει από κοινού η Θερινή Ακαδημία Πιάνου με τον Δήμο Πόρου.
Το 10ήμερο μοναδικό, πολιτιστικό γεγονός, έχει μαγέψει και έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό στο Πόρο, μέσα από τις καθημερινές εκδηλώσεις του, τόσο στο αμφιθέατρο Συγγρού, όσο και στην αίθουσα “Νεφέλη” του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort. “Μακάρι να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο στο νησί” μας είπε φίλος Ποριώτης, που εκστασιασμένος από την αύρα της κλασικής μουσικής κι από το επίπεδο των νεαρών σολίστ, παρακολουθεί ανελλιπώς, τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. “Έρχομαι καθημερινά και στο τέλος κάθε συναυλίας φεύγω πνευματικά πλουσιότερος και απίστευτα πιο ήρεμος. Πραγματική πνευματική θεραπεία… Θα μου λείψει όταν τελειώσει” μας λέει.
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, 8 μαθητές του καθηγητή Μικέλε Ροσέτι: Φραντσέσκα Μακιόνι, Λορέντζο Λατίνι, Αλεσάντρο Γκαμπακόρτα, Λεονάρντο Κέρι, Βαλεντίνα Μπουρίνι, Νικολό Τοκατσέλι, Αλεσάντρο Γκουαρνιέρι και Αλέσια Τσεκέτι ερμήνευσαν γνωστά έργα των Κλεμέντι, Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Μότσαρτ, Σούμαν, Μπετόβεν και Μπράμπς, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την πιανιστική τεχνική τους, στο Ιταλικό Κονσέρτο στην αίθουσα “Νεφέλη” του Sirene Blue Resort.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στο γεμάτο θετική ενέργεια Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρία, εκατοντάδες Ποριώτες και επισκέπτες, ταξίδεψαν μαζί με 30 σολίστ, στον μαγικό κόσμο του Mozart, Rachmaninov, Chopin, Liszt, Ravel κ.α.
Μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, ήταν και η σύμπραξη των σολιστών της Ακαδημίας με την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, στο Κονσέρτο για Πιάνο και ορχήστρα που έγινε το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Θερινή Ακαδημία Πιάνου και στο Δήμο Πόρου και σε όλους τους μαθητές και καθηγητές της Ακαδημίας , για τη φετινή προσπάθεια και τους ευχόμαστε να καθιερώσουν ως θεσμό το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου, κάθε καλοκαίρι στον Πόρο. Διαπιστώσαμε πως το φεστιβάλ κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους. Ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, που οι πολίτες έχουν ανάγκη την ηρεμία, μέσα από την κλασική μουσική, σε υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, αφού όλες οι εκδηλώσεις, είναι ελεύθερες για το κοινό.
Και πάλι συγχαρητήρια!
(Τα βίντεο των εκδηλώσεων, έχει επιμεληθεί ο συνεργάτης μας Βασίλης Κολοκύθας)
Σχολιάστε