“Θεατρική Σκηνή Τροιζηνίας”: Όνειρο Καλοκαιρινής ΝύχταςΛένε, πως τις καλοκαιρινές νύχτες, ευδοκιμούν τα ρομάντζα και πως ο έρωτας δεν υπακούει στη λογική και δεν υποτάσσεται στο νόμο. Λένε, πως στα αλήθεια υπάρχει το σκανταλιάρικο δαιμόνιο Πουκ, που περιπλέκει τις καταστάσεις για τους εραστές και πως η ερωτική μέθη απέχει ελάχιστα από ένα γαλάζιο όνειρο. Όσο υπάρχει όμως έρωτας, το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” θα είναι πάντα επίκαιρο.
Η απολαυστική σαιξπηρική κωμωδία μάγεψε το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής που γέμισε -μέσα στον Ιούνιο και στις πέντε παραστάσεις – το αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ψυχή της Θ.Σ.Τ Τζίνα Κουλαρμάνη, σκηνοθέτησε την παράσταση εκμαιεύοντας ταλέντο από τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Από όλους αυτούς που δούλεψαν όλο το χειμώνα, για το ανέβασμα αυτής της υπέροχης παράστασης και που τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Σε μια εποχή που οι θεσμοί χλευάζονται, ο ένας μετά τον άλλο και που η συμμετοχή στα κοινά χαρακτηρίζεται, κατά κάποιο τρόπο, ως συνενοχή στη συντήρηση ενός σαθρού οικοδομήματος, η πολιτιστική παρέμβαση και δημιουργία μπορεί να ερμηνευτεί και ως επαναστατική πράξη.
Σε ένα τόπο, που εγκαταλείπεται από τους νέους ανθρώπους και που η δημιουργία και η καλλιτεχνική έκφραση αργοπεθαίνει, η Θεατρική Σκηνή Τροιζηνίας επιμένει να δίνει, κάθε χρόνο, το “φιλί της ζωής” στον πολιτισμό της περιοχής.
Μπάμπης Κανατσίδης
Σχολιάστε