Θεατρική παράσταση “Τα μαγικά μαξιλάρια”Την Τρίτη 10 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Πόρου θα παίξουν την θεατρική παράσταση ΄΄Τα μαγικά μαξιλάρια΄΄ του Ευγένιου Τριβιζά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος ΄΄Β΄ Δημοτικό και Γυμνάσιο Πόρου΄΄ για το κοινό του Πόρου, εντελώς δωρεάν.
Το έργο ανέβασαν για πρώτη φορά στο θέατρο Κωσταράκος στα Καμίνια του Πειραιά στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, το Σάββατο 7 Μαΐου.
Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου όπου απαγορεύονται οι …Κυριακές, τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγγας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά. Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο.
Σχολιάστε