«Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι»: Ιούνιος, μήνας κοινωνικής ματιάςsocial photography posterΜε αιχμή την ομαδική έκθεση κοινωνικής φωτογραφίας των Ελλήνων Μπάμπη Κανατσίδη και Χάρη Λεβέντη και των Ιταλών Collettivo Fotosocial, ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας διαλόγου, ανταλλαγής οπτικών, ανάδειξης των κοινωνικών “γωνιών” που απασχολούν τον καθένα μας.
Σε μια εποχή αφύπνισης συνειδήσεων, η “Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι” καλεί τους συμπολίτες της να σκεφτούν και να καταθέσουν τους καρπούς της σκέψης τους σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο.
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης κοινωνικού φωτογραφικού ρεπορτάζ. Ο Μπάμπης Κανατσίδης, ο Χάρης Λεβέντης και η ομάδα Collettivo Fotosocial από την Ιταλία εκθέτουν όλες τις διαφορετικές όψεις του Κοινωνικού Φωτογραφικού Ρεπορτάζ, από φωτογραφία δρόμου μέχρι φωτογραφία δηλωτική διαθέσεων και προθέσεων για εναλλακτικούς τρόπους κοινωνικής οργάνωσης και θέασης της κοινωνικής -και όχι μόνο- ζωής.
Η ατμόσφαιρα στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν πολύ ζεστή, οι φωτογραφίες προκάλεσαν προβληματισμό και πηγαδάκια συζήτησης.
Δείτε το βίντεο του Βασίλη Κολοκύθα, από τα εγκαίνια της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον κόσμο. Ο ποριώτης τραγουδιστής και μουσικός Βαγγέλης Τζίτζης, είχε ετοιμάσει ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τις φωτογραφίες της έκθεσης.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό, μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Επίσης την Τετάρτη 19 Ιουνίου από τις 20:00 έως τις 22:00 μαζί με τις φωτογραφίες της Έκθεσης Κοινωνικού Φωτογραφικού Ρεπορτάζ, το Παλιό Λιτρίβι θα φιλοξενήσει και φωτογραφίες της κοινωνικής ματιάς του καθενός από μας. Ελάτε με τη φωτογραφία κοινωνικού ρεπορτάζ που σας προβλημάτισε, σας στοίχειωσε ή, ακόμα καλύτερα, σας ενέπνευσε και διηγηθείτε μας την ιστορία της. Ας ανταλλάξουμε ματιές και σκέψεις και ας μοιραστούμε ευαισθησίες και ανησυχίες. Και ποιος ξέρει; Μπορεί οι απαντήσεις να βρίσκονται στο κοινό μας διάλογο.
Σχολιάστε