Η Τέτη Κασιώνη στην μαγική πλατεία του Αη Γιώργηaigiorgis2Στο ρομαντικό σκηνικό που συνθέτει η μικρή πλατεία του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο, τραγούδησε την Πέμπτη 14 Ιουλίου, η νέα ερμηνεύτρια του ελληνικού πενταγράμμου Τέτη Κασιώνη, πλαισιωμένη από τους εξαιρετικούς μουσικούς Γιώργο Αθανασίου και Ορέστη Ζυρίνη.

Με φόντο τα παραδοσιακά σπίτια και τα νεοκλασικά. Τις βουκαμβίλιες και τα λουλούδια. Μπροστά από την Μητρόπολη του νησιού, το Poros Arts Festival, κάλεσε για άλλη μια χρονιά, τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους Πόρου να ζωντανέψουν τα όμορφα στενά του οικισμού. Να δώσουν χρώμα και ήχους στην γραφική πλατεία της ιστορικής εκκλησίας.

Η Τέτη Κασιώνη και οι μουσικοί που την πλαισίωναν, ταξίδεψαν το κοινό στους ήχους της μουσικής του κόσμου. Από τα Βαλκάνια, στην Καταλονία και από την Κάτω Ιταλία στα δικά μας ρεμπέτικα, στον Καββαδία και τον Χατζηδάκι.

aigiorgis

Οι συναυλίες στο Αη Γιώργη έχουν πλέον καθιερωθεί στο μουσικόφιλο κοινό του Πόρου. Για τους επισκέπτες, κάθε κονσέρτο εκεί, αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Ο Πάτερ Γεώργιος Στόκος, υποστηρικτής και φιλόξενος «οικοδεσπότης» προσφέρει με προθυμία τις καρέκλες της εκκλησίας για το κοινό. Από την πλευρά τους, οι θεατές στο τέλος της συναυλίας, επιστρέφουν τις καρέκλες τους εντός της εκκλησίας, ως ελάχιστη πράξη εκτίμησης και εθελοντισμού.

«Συγχαρητήρια! Κάντε περισσότερες συναυλίες εδώ» αυτή ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο από το κοινό. Πράγματι: Η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για έντεχνα, κλασικά και λυρικά σχήματα. Η αρχή έγινε πριν δυο χρόνια από το πρώτο φεστιβάλ και θα συνεχιστεί. Ο Αη Γιώργης θα ξαναζήσει βραδιές μαγικές όπως αυτή της Πέμπτης.

Η διοργάνωση έγινε από τον Δήμο Πόρου και τους εθελοντές του P.A.F., με την βοήθεια του π. Γεώργιου.

Την βραδιά υποστήριξαν το ξενοδοχείο «7 Brothers» και τα εστιατόρια «Ρότα» και «Κήπος».

 
Σχολιάστε