Η συγκίνηση του Κώστα Φέρρη στην προβολή του «Ρεμπέτικου» στο ΔΙΑΝΑ (βίντεο)ferris1Η εμβληματική ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο» προβλήθηκε στον θερινό κινηματογράφο του Πόρο ΔΙΑΝΑ την Δευτέρα 6 Ιουλίου. Για την ταινία μίλησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που βρέθηκε στον Πόρο, για την συγκεκριμένη προβολή.

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Poros Arts Festival 2015.

ferris4

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παράσταση από 20 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, όπου μαζί με την δασκάλα τους Μαριλένα Δικταμπανίδου παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη ρεμπέτικη μουσική. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε γεμίσει το ρομαντικό σινεμά του Πόρου.

Στην συνέχεια, ο Νάσος Αργυρόπουλος μίλησε για την ζωή και την καριέρα του τιμώμενου σκηνοθέτη. Ο Νάσος, είναι ο άνθρωπος που έφερε και υποδέχτηκε τον Κώστα Φέρρη στον Πόρο για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

ferris5

Παίρνοντας τον λόγο ο Κώστας Φέρρης μίλησε για το έργο του και η συγκίνηση του, ήταν εμφανής, ιδιαίτερα μετά από την παράσταση των παιδιών.

ferris2

«Όταν σε όλη την Ελλάδα διαπιστώνεις ότι το έργο σου έχει αφήσει μια παράδοση και ξαφνικά, έρχομαι στον Πόρο σήμερα και βλέπω, οργανωμένο από την κυρία Μαριλένα, ένα μίνι «Καφέ Αμάν», με τα καβουράκια τους, τα γιλεκάκια τους, 20 παιδάκια της 5ης Δημοτικού, να τραγουδάνε παράδοση. Να συντηρούν και να διαδίδουν αυτή την παράδοση.

ferris3

Δεν μπορείτε να φανταστείτε, τι ευτυχία είναι για έναν δημιουργό αυτό το πράγμα. Δηλαδή λες: κατάφερα εγώ να αφήσω ένα σπόρο κάπου, που να πιάσει τόπο; Που να αναπτύξει αυτόν το πολιτισμό; Ε, δεν θέλω τίποτα άλλο παιδιά. Ειλικρινά σας λέω. Είμαι βαθειά συγκινημένος» δήλωσε ο 80χρονος σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Δ.Σ. Πόρου Ελένη Κανατσίδη, παρέδωσε στον Κώστα Φέρρη αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Πόρου, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε η παράσταση της ταινίας κατά τη διάρκεια της οποίας το σινεμά ήταν γεμάτο από κόσμο.
Σχολιάστε