Η Σοφία Ζαράνη τραγουδάει στον τόπο της, για το Φεγγάρι στη ΘάλασσαSophieΈνα ακόμη απόδημο, ταλαντούχο παιδί του τόπου μας, ετοιμάζεται να υποδεχτεί ο Πόρος, στα πλαίσια της «Γιορτής της Λεμονιάς». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ποριώτισσα» θα μας παρουσιάσει μια μελωδική Ποριώτισσα. Την Σοφία Ζαράνη.  

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, στην παραλία του Πόρου, έναντι του ξενοδοχείου Μάνεση, η Σοφία Ζαράνη, θα τραγουδήσει για πρώτη φορά μπροστά σε συμπολίτες της, σε μια μεγάλη συναυλία, κάτω από το σύμβολο του νησιού, το Ρολόι.

Η συναυλία έχει τίτλο «Φεγγάρι στη θάλασσα»  και πρόκειται για μια συλλογή Ευρωπαϊκών διάσημων μελωδιών από την πεντηκονταετία  1930-1980. Ένα ακουστικό, ρομαντικό πρόγραμμα, υπό τους ήχους του πιάνου και των εγχόρδων, που φέρνει μαζί την Γαλλική, Ισπανική, Ιταλική, Αγγλική και Ελληνική μουσική σκηνή της εποχής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις και τραγούδια από Jacque Brel, Kurt weill, Χατζιδάκι, Πλεσσα, Ennio Morricone, Carlos Gardel, lucio Dalla, Charles Aznavour και άλλους.

Την Σοφία Ζαράνη θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Γιώργος Τσοκάνης Πιάνο, Ανδρέας Χανιώτης βιολί, Σταύρος Παργινός τσέλο, Νικολας Τριανταφύλλης κιθάρα, Λύδιος Δάμης Κοντραμπάσο.

Ποια είναι η Σοφία Ζαράνη

Η Σοφία Ζαράνη μεγάλωσε στον Πόρο. Τελειώνοντας το λύκειο, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην Αθήνα. Το 2008, αποφοίτησε με δίπλωμα στη Μονωδία και άριστα παμψηφεί με καθηγήτρια τη Σόνια Θεοδωρίδου, ενώ ταυτόχρονα κέρδισε τον πρώτο της ρολό, έπειτα από ακρόαση για την όπερα «Νάνο» στο Μέγαρο Μουσικής.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών της στην Ελλάδα, έγινε αποδεκτή στο Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο, από όπου και αποφοίτησε αργότερα με BA(Hons), έχοντας λάβει τμηματική υποτροφία από το ίδρυμα Χατζηιωάννου, αλλά και τη Σόνια Θεοδωρίδου.

Κατά τη συνολική διάρκεια των σπουδών της στο τραγούδι, η Σοφία, μελέτησε παράλληλα θεωρία και αρμονία της κλασικής αλλά και της τζαζ μουσικής, μοντέρνο τραγούδι, πιάνο  και ιστορία της Τέχνης.

Παρακολούθησε σεμινάρια και master classes με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες του χώρου, όπως: Emma Kirby, Kiri Te Kanawa, Luciana Serra, Aris Christofelis, Janet Pilou, Mata Katsouli  κ.α  και είναι μέλος του BVA (Βritish Voice Association), παρακολουθώντας τακτικά σεμινάρια.

Έχει τραγουδήσει σε οπερετικές παραστάσεις, κοντσέρτα και συναυλίες σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Βοστώνη με ορχήστρες, η μικρότερα ανεξάρτητα μουσικά σύνολα.

Έχει συνεργαστεί με νέους συνθέτες τραγουδώντας η ηχογραφώντας για πρώτη φορά έργα τους, κυρίως πάνω σε μουσική για κινηματογράφο. Έχει ηχογραφήσει παιδικά τραγούδια για τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας και συμμετείχε φωνητικά σε ηχογραφημένες προσωπικές δουλειές άσημων καλλιτεχνών. Έχει λάβει ενεργά μέρος σε νοσοκομειακά μουσικά εργαστήρια για την ψυχαγωγία, αλλά και θεραπεία καρκινοπαθών και διδάσκει τα τελευταία χρόνια τραγούδι σε σχολεία τύπου γυμνάσιου του Λονδίνου.

 

 
Σχολιάστε