Η Μόνιμη Έκθεση “Κοχύλια και Θάλασσα” ανοιχτή για το καλοκαίριΣτη Δημοτική Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη Πόρου στεγάζεται η Μόνιμη Έκθεση “Κοχύλια και Θάλασσα” . Πρόκειται για ελληνικά και ξένα κοχύλια της συλλογής Γεωργίου και Χέλγκας Κανελλάκη καθώς και ορισμένα απολιθωμένα και αρτίγονα είδη, τα οποία συλλέχθηκαν ειδικά για την έκθεση και στη συνέχεια δωρίστηκαν με σκοπό την δημιουργία της. Την επιστημονική παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποίησε ο Τομέας Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών με Επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Γεώργιο Θεοδώρου – Αναπληρωτή Καθηγητή Παλαιοντολογίας- Στρωματογραφίας του Ε.Κ.Π.Α.

Η δημιουργία της έκθεσης “Κοχύλια και Θάλασσα”, το 2006, ένας κόσμος χωρίς σύνορα» υιοθετήθηκε από τoν Δήμαρχο Πόρου Σπύρο Σπυρίδωνα και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του ζεύγους Γεωργίου και Χέλγκας Κανελλάκη, να παραχωρήσουν την προσωπική τους συλλογή κοχυλιών και να χρηματοδοτήσουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την υλοποίησή της. Τα κοχύλια αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη Χέλγκα, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άρχισε να τα παρατηρεί και να τα συλλέγει, για να ανακαλύψει τον υπέροχο και ευαίσθητο κόσμο της θάλασσας. Τον κόσμο αυτό, που παρουσιάζεται στην έκθεση και πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενεές.
Η ίδια η κυρία Χέλγκα Κανελλάκη είναι η Υπεύθυνη της Έκθεσης, την οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 7 εως τις 9 μ.μ. και να απολαύσει μια ξενάγηση από την ίδια.

Τηλ. Επικοινωνίας: 22980 22936
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άρις Αντάνης says:

  ΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ POROSNEWS.
  ————————————————
  ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΛΓΚΑ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, ΤΩΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
  ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕ ΗΘΟΣ, ΜΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΜΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΡΟΥ

Σχολιάστε