Η Λιάνα Μελισσαράτου δημιούργησε… ζωντανάlianaΗ βραδιά ήταν πολύ όμορφη, τα τραπεζάκια στο απέναντι πεζοδρόμιο, γεμάτα και οι φίλοι της τέχνης, είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη ζωγράφο Λιάνα Μελισσαράτου, να δημιουργεί… on stage.

Σε ένα απρόβλεπτο happening στον πολυχώρο η «Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι», η ζωγράφος σε μια δική της διάσταση,  ξεδίπλωσε την έμπνευσή της μπροστά στα μάτια του κοινού της, αναζητώντας επιτόπου φόρμες, μέσα και τρόπους έκφρασης.

Η διαδικασία, συναρπαστική. Το αποτέλεσμα μοναδικό. Η καταγραφή του happening από την κάμερα του Βασίλη Κολοκύθα, δίνει μια γεύση από την ξεχωριστή βραδιά.

Η Λιάνα Μελισσαράτου γεννήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας το 1964. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τον Δ. Μυταρά και Ν. Κεσσανλή (1983 –1989). Σπούδασε Σκηνογραφία με δάσκαλο τον Β. Βασιλειάδη (1986). Παρακολούθησε Σεμινάρια Βυζαντινολογίας και Video Art στην ”Ecole de Beaux Arts” στο Παρίσι και στο Montpellier (1987–1988). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδοs. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 
Σχολιάστε