Η έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στη γκαλερί CitronneENA περίγραμμα, άλλοτε αδιόρατο, σαν τα κρυφά και μυστικά όρια που χωρίζουν καταστάσεις που φαινομενικά παραμένουν ίδιες, ή αισθητό, όπως το σήμα που προειδοποιεί για κάθε περίπτωση, ορίζει το αποτύπωμα της εικαστικής έκφρασης του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου.
Αυτοί οι ορισμοί του εσωτερικού κόσμου του καλλιτέχνη, μέσα από τα έργα του, προσφέρονται για κάθε ανάγνωση αυτό το διάστημα σε έναν χώρο που λειτουργεί ως μινιμαλιστικός καμβάς: τους χώρους της γκαλερί Citronne στην Παραλία του Πόρου.
Eργα άτιτλα, που σχηματίζουν αποτυπώματα-χαράγματα ψυχής και ζωής. Φιγούρες που «διαβάζονται» από τον θεατή σαν χάρτες οπτικών εξερευνήσεων. Το χρώμα που ξεχειλίζει από τον καμβά σε σκούρους γήινους τόνους, προσφέρει με τον ανάγλυφο χαρακτήρα μία ακόμα διάσταση σε αυτήν της ζωγραφικής.

«Οι μορφές αναδύονται από το πηχτό συσσωρευμένο υλικό, με μία διαδικασία αποδόμοσης και αναδόμησης, αναδιάρθρωσης και αποδιάρθρωσης, με αέναες εναγώνιες μεταμορφώσεις», σημείωνε η επιμελήτρια της έκθεσης και «ψυχή» της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη. Oμως την προσωπική του απόδοση στους εικαστικούς του κόσμους κλήθηκε απρόσμενα να παρουσιάσει ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο που βρέθηκαν –συνοδευμένοι από τις συζύγους τους– ξαφνικά στα εγκαίνια του χώρου το Σάββατο.

Η έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου θα διαρκέσει έως και την πρώτη ημέρα του Ιουλίου. Ακολουθεί η έκθεση με έργα του εικαστικού Γιάννη Ψυχοπαίδη, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Ιουλίου.

Πηγή: express.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Yiannis says:

    Για να μαθαίνει ο κόσμος τι άνθρωπος είναι ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, σε συνεργασία με τα εργαστήρια προετοιμασίας, απειλούσε τους υποψήφιους φοιτητές ότι θα τους κόψει στις εξετάσεις και τους έπαιρνε χρήματα για να τους περάσει στη σχολή καλών τεχνών του Α.Π.Θ.
    Τέτοιες λέρες δεν αξίζουν δεκάρα τσακιστή, μόνο για φτύσιμο είναι.

Σχολιάστε