Η «Λεμονιά» ανθίζει με τέχνη, ιστορία και μουσική…Από τις 29 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της «γιορτής της λεμονιάς» με την έναρξη των παιδικών δημιουργικών δραστηριοτήτων , με τίτλο «περπατώ – περπατώ μες το δάσος…», οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι 7 Αυγούστου 2011. Στις δραστηριότητες συμμετέχουν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της ΔΗΚΕΠ, δίνοντας έμπνευση σε όλους μας. Η έναρξη των δραστηριοτήτων τους περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας για το δάσος, το δάσος που αγαπάμε και απολαμβάνουμε αλλά και το δάσος που καίγεται. Η αντίθεση των εικόνων είναι έντονη και συγκινητική. Πυροσβεστικό όχημα προσκλήθηκε για το σκοπό των εκδηλώσεων και επαγγελματίας πυροσβέστης μίλησε στα παιδιά για το επάγγελμά του, την αξία των δασών και την προσοχή που θα πρέπει να επιδεικνύουμε στην επαφή μας με την φύση. Την φροντίδα των εκδηλώσεων αυτών είχουν οι καθηγήτριες των παιδιών , κα Ελένη Παύλου Παπαθυμιοπούλου και κα Ροζαλία Μωραϊτη.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – Αφιέρωμα στον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, με αφορμή την επέτειο 180 ετών από τη δολοφονία του. Συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, τον Δήμο Πόρου, το Κ.Ε. Πόρος, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Γ.Α.Κ/Τοπικό Αρχείο Πόρου και τον ΝΟΠΤ.
Κεντρικός ομιλητής κ. Σαράντος Καργάκος, Συντονιστής και ομιλητής ο κ. Γιάννης Μανιάτης, Συμμετοχή της χορωδίας της «Ποριώτισσας» και του χορευτικού τμήματος του ΝΟΠΤ.
Σήμερα 2 Αυγούστου, θα γίνει η συναυλία του Ηρακλή Βαβάτσικα (ακορντεόν) και τραγούδι από την Μόρφω Τσαϊρέλη. Είσοδος 5 ευρώ.
Τελευταία μέρα επίσης, σήμερα 2 Αυγούστου για την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Συνάντηση στον Πόρο», στην οποία συμμετέχουν οι ζωγράφοι Μαρία Κουλαρμάνη, Μαρία Οικονόμου και Μαρίζα Λίτινα.
Η Μαρία Κουλαρμάνη γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Πόρο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ζωγραφική με καθηγητές τους Γ. Μόραλη και Δ. Μυταρά και Σκηνογραφία-Ενδυματολογία με τον Β. Βασιλειάδη. Ασχολείται επαγγελματικά με την Σκηνογραφία και την Ενδυματολογία στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο –έχει συνεργαστεί με την Θεατρική Σκηνή Τροιζηνίας σε όλες σχεδόν τις παραστάσεις της. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής, Σκηνογραφίας και Χειροτεχνημάτων, στην Αθήνα και αλλού. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Η Μαρία Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το1970. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 εκπονεί καλλιτεχνικό έργο ως υπότροφος του ΙΚΥ στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με επιβλέποντα καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους. Παράλληλα παρακολουθεί το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών, Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την εκπαίδευση. Το 2004-2005 ,σαν υπότροφος erasmus, φοίτησε στο Universitad Complutense της Μαδρίτης με καθηγητή τον Hosse CalarreroΤο 2006 αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τη Ρένα Παπασπύρου και το Μάριο Σπηλιόπουλο. Το 1996-1998 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής (Σπουδή σε λάδι) στην Ecole des Beaux Arts στις Βρυξέλλες. Το 1993-1995 σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στη σχολή Πετρά.Γενικά έχει ασχοληθεί με κατασκευές και σκηνικά, θέατρο σκιών με δισδιάστατες και τρισδιάστατες φιγούρες ( πειραματικό θέατρο).Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στις Εικαστικές Αναζητήσεις ,στην Artower-Agora, στο Momys με το σύλλογο καρδιοπαθών, στο κτήμα Mabrida και σε άλλους χώρους.
Η Μαρίζα Λίτινα γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1998 αποφοίτησε με άριστα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον κ. Δημήτρη Μυταρά, με ειδικότητα την Ζωγραφική και ως μάθημα επιλογής την Χαρακτική. Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με το Κινούμενο Σχέδιο και την Ζωγραφική. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σχολιάστε