Ηχοδρόµιο… στον Πόρο υπό τη Διεύθυνση του Αρχιµουσικού Δηµήτρη Γκογκόσηekdhloseis_sto_mesologiΜια ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιείται απόψε Σάββατο 25/7 στο αμφιθέατρο Συγγρού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Γιορτής Λεμονιάς, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου θα εμφανιστεί ζωντανά μπροστά στο ποριώτικο κοινό στις 8:30μμ σε μια συναυλία με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η βραδιά είναι ξεχωριστή, λόγω της συμμετοχής ενός δικού μας παιδιού. Του Αρχιμουσικού Δημήτρη Γκογκόση. Του μαέστρου της Φιλαρμονικής Περιστερίου.

Η σημερινή βραδιά, πέρα από την διοργάνωση της «Ποριώτισσας» συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Πόρου και Περιστερίου.

 

Ο ποριώτης Αρχιμουσικός Δημήτρης Γκογκόσης

 

Γεννήθηκε στον Πόρο Tροιζηνίας το 1972. Σπούδασε Aνώτερα Θεωρητικά στην τάξη του συνθέτη Xρήστου Aναστασίου µε τον οποίο σπούδασε και Eνοργάνωση Πνευστών Oργάνων ( Πτυχίο Ιανουάριος 2000), Σύνθεση ( Δίπλωµα Σύνθεσης Ιανουάριος 2008) καθώς και Jazz. Kοντά στον Aρχιµουσικό Λευτέρη Xαλκιαδάκη σπούδασε Διεύθυνση Συµφωνικής Oρχήστρας (Δίπλωµα Διεύθυνσης Συµφωνικής Oρχήστρας, 2003). Εχει παρακολουθήσει µαθήµατα Kλασικής Kιθάρας (τάξη Eυ. Aσηµακόπουλου), Σαξοφώνου, Φωνητικής και σεµινάρια Διεύθυνσης Ορχήστρας. Έχει γράψει έργα για µεγάλα και µικρά µουσικά σύνολα, σόλο όργανα και άλλα ενώ τον Δεκέµβριο του 2003 διακρίθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Mουσικής Δωµατίου µε το έργο του «OΛETEIPA». Το 2007 διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισµό ALEA III που διοργανώνει το Πανεπιστήµιο της Βοστώνης µε το έργο “Concerto for 8”. Έχει διευθύνει µικρά αλλά και µεγαλύτερα µουσικά σύνολα. Έχει διδάξει υποχρεωτικά και Aνώτερα Θεωρητικά µαθήµατα στο Πρότυπο Ωδείο Ανατολικής Αττικής, στο «Συµφωνικό Ωδείο» και στο Δηµοτικό Ωδείο Nίκαιας ενώ έχει συνεργαστεί ως Αρχιµουσικός µε την Εθνική Λυρική Σκηνή. Διετέλεσε Aρχιµουσικός της Φιλαρµονικής του Δήµου Κορυδαλλού (2001 – 2010), του Δήµου Νίκαιας (2004 – 2006) καθώς και του Δήµου Eρµουπόλεως Σύρου και διήυθυνε την Mικτή και την Παιδική Xορωδία του νησιού (2002 – 2003). Από το Νοέµβριο του 2010 έως σήµερα διευθύνει την Φιλαρµονική Ορχήστρα Δήµου Περιστερίου

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου

 

Η Φιλαρµονική του Δήµου Περιστερίου αποτελεί µέρος της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης εδώ και µισό αιώνα. Ιδρύθηκε το 1968 από την τότε Δηµοτική Αρχή µε αρχιµουσικό τον αείµνηστο Αλέξανδρο Μποτετζάγια. Από τότε µέχρι το 1987 διετέλεσαν, ενδεικτικά, οι αρχιµουσικοί : Ν. Τσιλίφης, Μ. Χατζηπανώριος, Ν. Μπρετάνος, I. Θανόπουλος, Δ.Ράπτης, Αρµ. Φωτεινός. Το 1987 σταµατάει η λειτουργία της Φιλαρµονικής και το 1994 επανιδρύεται µε αρχιµουσικό τον Λάζαρο Τσακίρη που διετέλεσε αρχιµουσικός µέχρι τον Σεπτέµβρη του 2010. Όλα αυτά τα χρόνια στους κόλπους της Φιλαρµονικής πρωτοήρθαν σε ουσιαστική επαφή µε τη µουσική πολλά παιδιά που, αργότερα, στελέχωσαν ποικίλα µουσικά σύνολα. Η Φιλαρµονική του Δήµου Περιστερίου όλα αυτά τα χρόνια, µε την παρουσία της, λαµπραίνει τις εκδηλώσεις του δήµου, από τις εθνικές παρελάσεις έως τις λιτανεύσεις στους ιερούς ναούς των ενοριών. Με τις συναυλίες , τις συναντήσεις – φεστιβάλ Φιλαρµονικών, εντός και εκτός Δήµου Περιστερίου, φέρνει σε επαφή τους δηµότες µε την ποιοτική µουσική. Σήµερα η Φιλαρµονική του Δήµου Περιστερίου αποτελείται από 35 µουσικούς εκ των οποίων το 70% είναι ερασιτέχνες – παιδιά. Από το Νοέµβριο του 2010 έως σήµερα τη Φιλαρµονική διευθύνει ο αρχιµουσικός – συνθέτης Δηµήτριος Γκογκόσης.
Σχολιάστε