“Ζωγραφική και Συναίσθημα”Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έγινε για τους φιλότεχνους κατοίκους και επισκέπτες του Πόρου το Σάββατο 7 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού από τον καθηγητή Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ζωγράφο κ. Άρη Λιάκο με θέμα ΄΄Ζωγραφική και Συναίσθημα΄΄.
Ο κ. Λιάκος αφού ανέλυσε τι ορίζει τηv τέχνη, εξήγησε στο κοινό πως συνδέεται με το συναίσθημα, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα γνωστά έργα τέχνης, σε σχέση με τα συναισθήματα που μας προκαλούν και την επιρροή που ασκούν στον ψυχικό μας κόσμο.
Ο κ. Λιάκος εκτός από τις σπουδές του στην Ιατρική έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη ζωγραφική στο Λονδίνο και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ειδικεύεται στην υδατογραφία και την τοπιογραφία.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης των εικαστικών δρωμένων της γκαλερί Κουρντ η οποία περιλαμβάνει εικαστικές παρεμβάσεις παρουσία κοινού από καλλιτέχνες και συνεργασία με Ποριώτες καλλιτέχνες, στα πλαίσια φιλοξενίας της έκθεσης ΄΄ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ΄΄ που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού έως τις 20 Αυγούστου.
Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι εικαστικές παρεμβάσεις στους χώρους του κτιρίου Συγγρού.
Σχολιάστε