Ε. Μανέττα: “Πόρος για μένα σημαίνει πόθος”Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων της “Γιορτής της Λεμονιάς” από τον Σύλλογο Γυναικών “Η Ποριώτισσα” πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις ζωγραφικής από τις κυρίες Β. Βασιλακοπούλου, Λ. Ζαφειροπούλου, Β. Μανέττα και έκθεση γλυπτικής της κ. Ρ. Δαρσινού.

Η ποριώτισσα καλλιτέχνιδα Ευαγγελία Μανέττα σημειώνει:

“Πόρος για μένα σημαίνει πόθος .

Πόθος να ξαναβρώ τις μνήμες μου ,τους ανθρώπους που αγαπηθήκαμε ,την θάλασσα που τον χειμώνα έμπαινε στα σπίτια της παραλίας, την υγρασία που έμαθα μέσα της να εκκολάπτομαι .

Ξεκίνησα με σχέσεις άρρηκτες από αυτόν τον τόπο που χρυσίζει ο ήλιος το μπλέ της θάλασσας, διακρίνονται οι καλόγριες στα διάφανα νερά, τα καβούρια σκαρφαλώνουν βράχια να συναντήσουν παιδικά χέρια, αλλά εκείνα κρατούν τα μολύβια, κρατούν τις καρδιές τους φυλακισμένες στην ησυχία της σχολικής αίθουσας.

Τα γυμνασιακά χρόνια με βρίσκουν στην Αθήνα ανάμεσα σε μια παρέα συγγενών φοιτητών να ωριμάζω πρόωρα .Σπουδάζω νομικά στην Αθήνα ακολουθώντας το οικογενειακό γίγνεσθαι. Εργάζομαι στο Πρωτοδικείο Αθήνας για μια επταετία ,την δική μου δικτατορία. Επέστρεψα στην δικηγορία. Μεγάλωσα παιδιά. Και ξαφνικά αρχίζω να ζωγραφίζω, πηγαίνω φροντιστήριο και τώρα είμαι φοιτήτρια στην Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας, τέταρτο έτος.

Στον Πόρο έχω εκθέσει άλλες δύο φορές , το 2011 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών ,όπως και τώρα, και τον Ιούλιο 2015 με την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Όλο το ταξείδι της ζωής με επιστρέφει στην γενέτειρα .Πιο έτοιμη να μοιραστώ ό,τι συγκέντρωσα.
Ευαγγελία Μανέττα”
Σχολιάστε