Επιτυχές το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρούΤην Κυριακή 6 Μαρτίου για 3η συνεχή χρονιά διεξήχθη στον Πόρο το ΄΄Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού΄΄, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών κάθε ηλικίας και διοργανωτές τον Δήμο Πόρου και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.
Στο παιχνίδι συμμετείχαν 19 ομάδες από 8 έως και 23 άτομα η καθεμιά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των συμμετεχόντων να ξεπεράσει τους 300!
Από τις 10 το πρωί της Κυριακής που ξεκίνησε η παρέλαση των μεταμφιεσμένων ομάδων στην πλατεία Δημαρχείου και ακολούθως, δόθηκε η εκκίνηση από τον Δήμαρχο Πόρου Δημήτρη Στρατηγό, παίκτες με όλους τους γρίφους στα χέρια, αναζητούσαν τις λύσεις σε κάθε γωνιά του νησιού, βάζοντας στο παιχνίδι τα μέλη της οικογένειάς τους, γνωστούς και φίλους.
Και φέτος αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη η επίλυσή τους, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, διαβάζοντας του γρίφους και τις λύσεις τους στο αρχείο που επισυνάπτεται.
Αυτός παραμένει άλλωστε και ο στόχος της Επιτροπής Διοργάνωσης του παιχνιδιού: να συμμετάσχουν στο παιχνίδι όχι μόνο τα μέλη των ομάδων που είχαν εγγραφεί, αλλά και μεγάλος αριθμός κατοίκων που καλούνταν να δώσουν τις γνώσεις τους, να ανοίξου ν τις ντουλάπες και τα μπαούλα τους και να ΄΄σπαζοκεφαλιάσουν΄΄ μαζί τους, προσπαθώντας να επιλύσουν τους γρίφους.
Τους 14 από τους 15 γρίφους συνολικά, κατάφερε να επιλύσει η ομάδα ΄΄ Παρεούλα΄΄, η οποία έλαβε και το ξύλινο σεντούκι με τον ΄΄πολύτιμο΄΄ θησαυρό: ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, mp3, mp4, gps, βιβλία κ.ά. Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα ΄΄Κατάσκοποι΄΄ με 12 σωστούς γρίφους και την 3η η ομάδα ΄΄Τα ίσια ανάποδα΄΄ με 11 σωστούς γρίφους.
Η ομάδα ΄΄ΛΕΠΑΣ΄΄ εξελέγη ως η ομάδα με την καλύτερη μεταμφίεση και έδωσε την αποκριάτικη νότα που χρειαζόταν στην όλη διοργάνωση. Ακολούθησε η ομάδα ΄΄ΑΝΩΝΥΜΟΙ΄΄που έλαβε το 2ο βραβείο και τέλος οι ομάδες ΄΄Τα ίσια ανάποδα΄΄ και ΄΄Τρελό ΚΑΠΗ΄΄ ισοψήφισαν και έλαβαν το 3ο βραβείο.
Ιθύνων νους για τους γρίφους – σπαζοκεφαλιές και φέτος ήταν ο δάσκαλος Κώστας Παπαγιάννης, ο οποίος στοχεύει σε αναζήτηση νέων, ακόμα δυσκολότερων και δημιουργικότερων γρίφων για του χρόνου!
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ
    ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΙΣΟΥΝΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ…ΚΕΡΔΙΣΟΥΝΕ!!!

  2. Κωνσταντίνα says:

    Οι περισσότερες ερωτήσεις δεν έβγαζαν νόημα. Το άσχημο είναι πως κάποιος εκπαιδευτικός ήταν υπεύθυνος γι’αυτές….

Σχολιάστε