Εκδήλωση στο ΛεμονοδάσοςΟ πολιτιστικός σύλλογος Γαλατά «οι φίλοι της Παράδοσης» από πέρσυ είχε την ιδέα και την πρόθεση να οργανώσει μια εκδήλωση στο Λεμονοδάσος, σύμφωνη με τις πολιτιστικές δραστηριότητες και το όνομα του Συλλόγου.
Αντικειμενικές δυσκολίες, επειδή στην εκδήλωση παίρνουν μέρος παιδιά, δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης πέρσυ, αλλά η δυναμική του συλλόγου, η σταθερότητα των επιλογών του και η προσήλωση σε ότι παραδοσιακό και ανόθευτο, οδηγούν στην προσπάθεια να πραγματοποιηθεί φέτος η εκδήλωση και ας ευχηθούμε να
βρει μιμητές και συνέχεια.
Θα παίξουν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού με μύθο που θα είναι εμπνευσμένος από πράγματα και πρόσωπα που ζουν ή έζησαν στην περιοχή.


Μέρος του Λεμονοδάσους και η Αδέρα, από τα ωραιότερα βουνά μας, με το «άγριο» ανθισμένο. Τα μονοπάτια τους μπορεί να μελετηθούν και να σημανθούν σαν ένα σύνολο, ώστε να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς.
Τα μονοπάτια, όπου θα εξελιχθεί το παιχνίδι, για να είναι βατά και από μεγάλους και από παιδιά κάθε ηλικίας, θα καθαριστούν με χορτοκοπτικά που θα δουλέψουν, εθελοντικά, μέλη του συλλόγου.
Στην εκδήλωση υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος μέχρι και 100 παιδιά και αρκετοί μεγάλοι, γονείς και άλλοι, που θα βοηθήσουν στο παιχνίδι. Ένας διαφορετικός τρόπος ανάδειξης και γνωριμίας με τη Ιστορία του Λεμονοδάσους, τα μονοπάτια, το Χώρο, τα μνημεία, που δεν ακούει στο σύγχρονο εκπολιτιστικό και αναδειξιακό μέσο που λέγεται μπετονιέρα.
Θα είναι ευχάριστο να έλθουν και όλοι όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για το Λεμονοδάσος, να κάνουν έναν περίπατο και να πιουν μια λεμονάδα ή και τίποτε άλλο αν βρεθεί! Πάντως ο υπογράφων θα φέρει ένα μπουκάλι ρακή και κάνα-δυο μπουκάλια καλό κρασί. Και μην το πάρετε σαν παρότρυνση να φέρει καθένας το κάτι τις(;). Όπως κάνουμε στο πικ-νικ!
Η εκδήλωση θα γίνει την 6ην Μαΐου, έστω και αν συμπέσει με τις εκλογές, γιατί δεν μπόρεσε να γίνει άλλη ημερομηνία. Θα ψηφίσουμε και θα πάμε στο Λεμονοδάσος, όπου θα περπατήσουμε, θα κουβεντιάσουμε (θα το καλεί και η μέρα), θα κάνουμε παρέα.
Το ξεκίνημα θα γίνει από τον Άγιο-Σεραφείμ, όπου θα οργανωθεί το παιχνίδι και όπου θα μείνουν όσοι θα περιμένουν την επιστροφή των ομάδων και των περιπατητών, πίνοντας ίσως κανένα τσιπουράκι.
Η κατάληξη θα είναι επίσης στον Άγιο-Σεραφείμ όπου θα βρεθεί μεζές, κρασί, που θα συνοδεύονται με μουσική και χορό.
Τάσος Γκούμας
Σχολιάστε