Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe στην Γκαλερί Citronne13102625_966626676785253_3617962938044730776_nΜε τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Robert McCabe με θέμα τα Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια 1954-1964, άνοιξε το Σάββατο 23 Απριλίου, η θερινή περίοδος  για την Γκαλερί Citronne στον Πόρο.

Κάθε εγκαίνια στη Citronne, αποτελούν κορυφαίο κοσμικό γεγονός για το νησί του Πόρου, καθώς προσελκύουν δεκάδες δημοσιογράφους,  προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο, συλλέκτες, καλλιτέχνες και διανοούμενους και διάφορες σημαντικές προσωπικότητες.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί φιλότεχνοι και ανάμεσα τους ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κος David D. Pearce και η κα Leyla Pearce, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, κος John Kittmer και ο κος David Bates,  ο τέως Υπουργός Παιδείας, κος Γιώργος Καλός, ο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, οι καλλιτέχνες Στέφανος Δασκαλάκης, Αλέξης Βερούκας, Ειρήνη Ηλιοπούλου, ο συλλέκτης Σωτήρης και η κα Λάρυ Φέλιου, ο καθηγητής Δημήτρης Λινός και η κα Αθηνά Λινού, η κα Ann McCabe, ο κος Μάνος Βερνίκος, η κα  Αννίκα Μπαρμπαρήγου, ο κος & κα Άδωνη Κύρου, η καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλου, ο κος Θανάσης Πηλιούνης, ο President του Κολλεγίου Αθηνών καθηγητής Σπύρος Πολλάλης, ο κος Γιώργος Καλόφωνος, ο κος & κα Τάκη Χριστοφίδη, η κα Ξένια Παπασταύρου, η κα Πούπα Οικονομοπούλου και πολλοί άλλοι.

01 71 trexantiri 05

 

Επιμέλεια έκθεσης: Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, Δρ της Ιστορίας της Τέχνης

Διάρκεια της  έκθεσης: 23 Απριλίου – 29 Μαΐου, 2016

Παρόντες ήταν επίσης και μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, καθώς η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί τον προπομπό του 4ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών, που θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο στα μέσα Μαΐου, ενώ τα έσοδα από την έκθεση θα διατεθούν στον Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου σωτηρίας και διάσωσης των παραδοσιακών σκαριών της Ελλάδας.

Ο Μάνος Βερνίκος του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών

Ο Μάνος Βερνίκος του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών

Την έκθεση, αξίζει να την επισκεφτούν όλοι οι ποριώτες, καθώς συμπεριλαμβάνονται καταπληκτικές και σπάνιες φωτογραφίες από τον Πόρο. Από την πλευρά τους, οι ποριώτες επιχειρηματίες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν την έκθεση στους επισκέπτες που θα κατακλύσουν τον Πόρο την περίοδο του Πάσχα, καθώς οι φωτογραφίες του Robert McCabe, σε ταξιδεύουν με τον καλύτερο τρόπο, στην ναυτική παράδοση των ελληνικών νησιών, η οποία έκανε διάσημη την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

 

Το Porosnews είχε την τύχη να γνωρίσει τον φωτογράφο  Robert McCabe, ο οποίος με σεμνότητα μας μίλησε για το έργο του και την αγάπη του για την Ελλάδα.
Σχολιάστε