Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου – Πόρος 2010Με το κοντσέρτο πιάνου υπό το σεληνόφως στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 9 συνεχίζει τις εργασίες της στον Πόρο για 2η συνεχή χρονιά η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου – Πόρος 2010, ένας νέος θεσμός που δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς σολίστες – ταλέντα από όλο τον κόσμο να διδαχθούν διαφορετικές τεχνικές της πιανιστικής τέχνης από διακεκριμένους καθηγητές σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι ταλαντούχοι σολίστες θα πραγματοποιήσουν επίσης, 2 ακόμα κοντσέρτα πιάνου με ονειρικό σκηνικό τον Ρωσικό Ναύσταθμο στις 28 και 29 του ίδιου μήνα, όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμπράξουν με την 16μελή ορχήστρα Συνφωνιέττα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Αραβίδη.
Στις 25,26,27 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούν 2 ρεσιτάλ πιάνου: στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού (20.00) και στην αίθουσα Νεφέλη του ξενοδοχείου Σειρήνα (21.30). Στις 30 & 31 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού θα γίνουν Κοντσέρτα Γκαλά για τους νέους και τους μεγαλύτερους πιανίστες. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.
Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η καταξιωμένη σολίστ Αγάθη Λεϊμονή, η οποία και θα διδάξει μαζί με τους: Γιώργο Αραβίδη, Raquel Boldorini από την Ουρουγουάη, Lilia Boyadjieva από Γαλλία-Βουλγαρία, Igor Petrin από τη Ρωσία, Aaron Shorr από Η.Π.Α. – Αγγλία και Hiroaki Takenouchi από την Ιαπωνία.
Οι εργασίες της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένες με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου στη μνήμη του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη, του πιο επιφανούς λάτρη της Μουσικής και του Πόρου.
Διοργανωτής είναι ο Δήμος Πόρου με πολιτιστικούς χορηγούς την κ. Λένα Σαββίδη – Λαμπράκη, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort κ. Σπύρο Λάζαρη και τον Μουσικό Οίκο Σπύρος Νάκας.
Σχολιάστε