Διαλέξεις Ιστορίας Τέχνης από τον Dr Francis Broun σε Πόρο και Ύδρα25102_370349016042_5275443_nΕνδιαφέρουσες διαλέξεις με διαφορετικά θέματα, πάνω στην Ιστορία της Τέχνης θα πραγματοποιήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, ο γνωστός Ιστορικός Τέχνης Dr Francis Broun, στον Πόρο και στην Ύδρα.

Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα.

Ο  Ιστορικός της Τέχνης Dr Francis Broun γεννήθηκε στην Σκωτία. Έκανε το Διδακτορικό του στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον  στις ΗΠΑ και στην συνέχεια εργάστηκε για 15 χρόνια στην Γκαλερί Τέχνης του Οντάριο του Καναδά, πριν γίνει ελεύθερος επαγγελματίες με απασχόληση και μεγάλη εμπειρία στις διαλέξεις Ιστορίας Τέχνης, μπροστά σε πολυπληθή και μεγάλο κοινό.

Σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί και διαμένει με την σύντροφο του, καλλιτέχνιδα και συγγραφέα Pamela Jane Rogers στον Πόρο.

Οι διαλέξεις στον Πόρο

Οι διαλέξεις του Dr Broun, θα ξεκινήσουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στις 5:30μμ στον Πόρο, στο Καφέ Regatta (πρώην Καφέ Σινεμά) με θέμα τον Ελ Γκρέκο.

Η συγκεκριμένη διάλεξη πραγματοποιείται έπειτα από την διαχρονική επιθυμία του κόσμου να αφιερωθεί μια διάλεξη στη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη της Ισπανικής Αναγέννησης. Τα έσοδα από τη διάλεξη στο Καφέ Ρεγκάτα, θα ενισχύσουν το έργο που πραγματοποιείται για τα αδέσποτα του Πόρου.

Οι διαλέξεις στην Ύδρα

Ο Dr Francis Broun θα δώσει δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις και στην Ύδρα, στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, την Τετάρτη 27 & την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη 27/1 η διάλεξη έχει ως θέμα: «Σκύλοι και γάτες στην Τέχνη».

Από τον Van Eyck στον Renoir, βλέπουμε την συμμετοχή των σκύλων και των γατών στην δυτικοευρωπαϊκή Τέχνη. Άλλοτε με συμβολισμούς και άλλοτε ως πιστοί και γλυκύτατοι ή απλά ως «φασαρία» σε ένα έργο τέχνης, θα μάθουμε ποιοι καλλιτέχνες αγνόησαν την γοητεία των κατοικίδιων.

Την Πέμπτη 28/1 η διάλεξη έχει θέμα: «Οι κλέφτες Τέχνης».

Η εγκληματικότητα διαχρονικά στην Τέχνη. Τα κίνητρα, που ποικίλουν. Από απληστία, μέχρι πολιτική και ακόμη το ότι… «μου θυμίζει τη μάνα μου».

 
Σχολιάστε