Διακοπές στο Μουσείο: Μια δράση που έγινε θεσμός13533248_1087590077953408_1715623040195303869_nΤο Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΦΑΔΥΑΤ διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας.
Από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου κατασκηνώνουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου και εκεί υποδεχόμαστε τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα των ΚΔΑΠ για να κάνουμε μαζί τους ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μέσα από την αφήγηση, το παραμύθι, το παιχνίδι και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα παιδιά θα προσεγγίσουν τα εκθέματα και θα δημιουργήσουν τους δικούς τους δεσμούς με τον κόσμο του μουσείου. Και η εβδομάδα θα τελειώσει με μια γιορτή, όπου τα παιδιά θα καλέσουν τους γονείς τους, αλλά και φίλους, παππούδες, γιαγιάδες, να τους ξεναγήσουν στο «δικό τους» μουσείο.

Πρόγραμμα:
Τρίτη 5, Τετάρτη 6 Ιουλίου
«Με υφάδι και στημόνι»
Με αφορμή τα εκθέματα του Μουσείου συζητάμε για την υφαντική τέχνη στην αρχαία Ελλάδα, για την κατασκευή των υφασμάτων και των ρούχων. Βλέπουμε πώς ήταν ένας αρχαίος αργαλειός, συζητάμε για τη μόδα των αρχαίων Ελλήνων και δοκιμάζουμε να φορέσουμε πέπλο, χιτώνα και ιμάτιο. Το πρόγραμμα συνδυάζεται με επίσκεψη στο εργαστήρι υφαντικής «Εργάνη».

Πέμπτη 7 Ιουλίου
«Το παιχνίδι της ανασκαφής ή η ανασκαφή σαν παιχνίδι»
Τι δουλειά κάνουν οι αρχαιολόγοι; Πού βρίσκουν τα αρχαία; Πώς γίνεται η ανασκαφή; Μια πρώτη προσέγγιση με τον κόσμο του μουσείου και το επάγγελμα του αρχαιολόγου μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο.

Παρασκευή 8 Ιουλίου
«Η οργή του Ποσειδώνα»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζει τα έργα ζωγραφικής του Δημοσθένη Κοκκινίδη που εκτίθενται την περίοδο αυτή στο Μουσείο με εκθέματα της μυκηναϊκής περιόδου με στόχο να προσεγγίσουν τα παιδιά τον μύθο του τολμηρού ναυτικού και τη λατρεία του Ποσειδώνα στους μυκηναϊκούς χρόνους. Στο εικαστικό εργαστήριο τα παιδιά προσπαθούν να αναγνωρίσουν στα έργα του Κοκκινίδη χαρακτηριστικές στιγμές του μύθου της Οδύσσειας και στη συνέχεια αποδίδουν το μύθο με το δικό τους τρόπο.

Κυριακή 10 Ιουλίου
«Με τους γονείς στο Μουσείο»
Τα παιδιά καλούν τους γονείς τους το πρωί της Κυριακής για να τους ξεναγήσουν στο μουσείο και στην μικρή έκθεση με τα έργα τους.

Σχεδιασμός – διοργάνωση: Εύη Πίνη, αρχαιολόγος
Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων

Σε συνεργασία με:
ΚΔΑΠ Πόρου
ΚΔΑΠ Τροιζηνίας
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ανδριανόπουλος Μπάμπης says:

    Και με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση!

    https://www.youtube.com/watch?v=lSUi_OB1OsQ

Σχολιάστε