«Γαίας εκπορεύσεις»: Έκθεση της Ήβης Γαβριηλίδη στην Αθήναprosklisi01 copyΗ ζωγραφική της Ήβης Γαβριηλίδη μεταφέρει όλη την αισθαντικότητα με την οποία η δημιουργός αποκωδικοποιεί την πραγματικότητα, που την περιβάλλει, εισχωρώντας ταυτόχρονα και πίσω από την επιφάνεια των ορωμένων.

«Μέσα από τις σχεδιαστικές της διακριβώσεις», έχει γράψει σε κείμενό της η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, αλλά και μέσα από τις χρωματικές της αντιθετικές εναρμονίσεις, η ζωγράφος μεταφέρει στα έργα της – είτε παραστατικά είναι αυτά είτε αφαιρετικά – συσχετισμούς ρυθμών κι εντάσεων ή υφέσεων, δονήσεις επίσης, καθώς και  ταλαντώσεις, χροιές και υφολογικές ιδιαιτερότητες, που φέρνουν στο προσκήνιο της θέασης τα συγκινησιακά φορτία του επιστητού. Η “πραγματικότητα” στα έργα της Ήβης Γαβριηλίδη παρουσιάζεται υπαινικτικά και στον βαθμό, που μπορεί να λειτουργήσει τόσο συμβολικά όσο και αλληγορικά. Η καθεμιά από τις εικαστικές της συνθέσεις εκφράζει μια βαθύτερη ισορροπία χρωμάτων και σχημάτων, διαθέσεων και μουσικής, σχεδόν τονικότητας.

_MG_0007 copy

_MG_0021 copyΠρόκειται για στοιχεία, που διαλεκτικά γεφυρώνουν τα θεατά με τα αθέατα, τα γήινα με τα υπεραισθητά, τα οικεία  με τα ανοίκεια, τα γνωστά με τα παράδοξα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρατηρούμε, να αντιλαμβανόμαστε και κυρίως να διαισθανόμαστε έναν ολόκληρο άγνωστο κόσμο, που τον περιλαμβάνουμε και μας εμπεριέχει, διατηρώντας ωστόσο την γοητεία των αινιγμάτων αλλά και τα δυσεπίλυτα ή αδιερεύνητα μυστήριά του.

_MG_5785 copy

Η έκθεση ζωγραφικής της Ήβης Γαβριηλίδη στην Chili Art Gallery εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

*Chili  Art Gallery*

Δημοφώντος 13-15 (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα») 11851 Αθήνα,  2107292564 – 6936755599

Ώρες  λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30-19.30,  Σάββατο 11.00-15.00

www.chiliart.gr ,  info@chiliart.gr

 
Σχολιάστε