Βραδιές πολιτισμού από τη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου (video)Αυτές τις μέρες όσοι βρίσκονται στον Πόρο, έχουν την τύχη και την τιμή να θαυμάσουν νεαρούς βιρτουόζους πιανίστες σε δωρεάν για το κοινό κονσέρτα για πιάνο, στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου.
Οι φετινές εκδηλώσεις γεμίζουν καθημερινά με κόσμο το αμφιθέατρο Συγγρού και στις δύσκολες μέρες που ζούμε, τα δωρεάν, για το κοινό, κονσέρτα αποτελούν μια όαση πολιτισμού στην καθημερινότητα μας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο Πόρου, που έχει καταφέρει να καθιερώσει αυτές τις εκδηλώσεις κάθε Αύγουστο στον Πόρο.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά «Κοντσέρτα για Πιάνο και Ορχήστρα» το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού από τους σολίστες της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου και την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την Ορχήστρα και τους σολίστες στα Κοντσέρτα των Μπαχ, Μότσαρτ, Χάυντν και Σοπέν, σε ένα, δύο και τρία πιάνα, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό που χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές της εξαιρετικής μουσικής βραδιάς.
Ανάμεσα στους σολίστες και ο Ποριώτης Σταμάτης Κρασσάς, που έπαιξε μαζί με 2 Ελληνίδες σολίστες (Αθηνά Πούλου και Ειρήνη Κατσιμπρή) το Κοντσέρτο για 3 Πιάνα BWV 1064 του Μπαχ.
Η σύμπραξη σολιστών με Ορχήστρα, αποτελεί, όπως τόνισε και ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός στη χώρα μας, με όλους τους συντελεστές να εκτελούν άψογα ως άρτιοι επαγγελματίες τα έργα των μεγάλων κλασικών συνθετών.
Δείτε το βίντεο του συνεργάτη μας Βασίλη Κολοκύθα και τις φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας εδώ

Η βραδιά με την Ορχήστρα Sinfonietta Aθηνών υπήρξε ευγενική προσφορά της Εμπορικής Τράπεζας (Εmporiki BANK Credit Agricole Group) για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πόρου.
Τα ατομικά και εορταστικά Ρεσιτάλ Πιάνου της Ακαδημίας συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, και κλείνουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου με πανσέληνο, με το καθιερωμένο και ξεχωριστό ομαδικό Ρεσιτάλ από επιφανείς σολίστες στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα.
Σχολιάστε