Αφιέρωμα σε ισπανικό περιοδικό για τη Λιάνα Σακελλίου


%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%b5%ce%bc
Όπως μας ενημέρωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πόρου, σε ισπανικό λογοτεχνικό περιοδικό δημοσιεύτηκε πρόσφατα αφιέρωμα για την Ποριώτισσα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου.
Το αφιέρωμα περιέχει και αριθμό ποιημάτων μεταφρασμένων στα ισπανικά με τα οποία η Λιάνα συμμετείχε στο φετινό παγκόσμιο φεστιβάλ ποίησης, που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στην νότια Γαλλία.
%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1
Κάποια μάλιστα από τα ποιήματά της που δημοσιεύονται, αναφέρονται και στον Πόρο, όπως εκείνο για το διάσημο Ιταλό ζωγράφο και 1ο διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Raf. Ceccoli που έμεινε στο Μοναστήρι του Πόρου στα 1849, και άλλο ποίημα για τον επίσης διάσημο Ρώσο ζωγράφο Marc Chagall και στην διαμονή του στη βίλλα ”Γαλήνη” στον Πόρο στα 1952.
liana-sakellioy-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%85%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b7
Μαζί με τα θερμά μας συγχαρητήρια στην αγαπητή συμπατριώτισσα ποιήτρια Λιάνα, να ευχηθούμε να ευοδωθούν και οι προσπάθειές της να οργανωθεί το παγκόσμιο φεστιβάλ ποίησης και στο νησί μας, ενέργεια που ελπίζουμε να στηριχτεί αμέριστα τόσο από τον δήμο, όσο και από εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.
Δείτε τη φωτό του περιοδικού με το δημοσίευμα για την Λιάνα και την ποιητική συλλογή της “Πάρε με σαν φωτογραφία” μεταφρασμένη στα γαλλικά και με πίνακα της Ιταλίδας ζωγράφου Gianna Cuneo στο εξώφυλλο. Σχολιάστε