Ανδρέας Λάφης: «Η ψυχή μου είναι δοσμένη στο τραγούδι»Συνέντευξη του Τροιζήνιου καλλιτέχνη στο περιοδικό «Τηλεθεατής» Νο. 1.137

Ο Ανδρέας Λάφης είναι ένας γνήσιος καλλιτέχνης ο οποίος, πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι ταγμένος ψυχή τε και σώματι στη μουσική.

Γενήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλατά του Πόρου και το 2002 μετακόμισε μόνιμα στον Πειραιά. Ακολούθησε το όνειρο του και έκανε σπουδές κιθάρας, φωνιτικής και σολφέζ στο Εθνικό Ωδείο, ενώ το 2006 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής σε ένα αφιέρωμα για την ιστορία του μπουζουκιού. Το 2008 συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά της Αναστασίας Μουτσάτσου και του Νότη Μαυρουδή «Μια νύχτα στους αιώνες» κάνοντας φωνητικά, ενώ στο ενεργητικό του έχει αξιοζήλευτες συνεργασίες, καθώς έχει δουλέψει με τη Γιώτα Νέγκα, τη Λένα Αλκαίου, τη Σοφία Παπάζογλου, τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο κ.α.
– Η μουσική ήταν για σας προορισμός ζωής; Ήσασταν σίγουρος από την παιδική σας ηλικία ότι θέλατε να κάνετε μουσική;
«Η μουσική είναι τα πάντα για μένα. Νιώθω ότι γεννήθηκα τραγουδιστής. Είναι πραγματικά όλη μου η ζωή. Μερικές φορές, όμως, όπως η ζωή είναι δύσκολη, παρέκκλινα από την πορεία. Άλλα η ψυχή μου είναι δοσμένη στο τραγούδι».
– Έχετε μια καλλιτεχνική πορεία πλούσια σε δημιουργικές εμπειρίες. Τι νομίζετε ότι σας έχει προσφέρει η μουσική;
«Αναμφίβολα σε κάνει καλύτερο άνθρωπό. Λένε ότι η ψυχή πρέπει να είναι ευαίσθητη, για να την αγγίξει ο ήχος της χορδής. Της οφείλω πολλά. Με έχει κάνει πιο αισιόδοξο, έχει ανοίξει τους ορίζοντες μου, τον τρόπο που σκέφτομαι, τον τρόπο που ερωτεύομαι, τον τρόπο που αντιμετωπίζω την καθημερινότητα. Γράφω τραγούδια και μέσα από αυτά έχω νιώσει την υπέρτατη χαρά, αυτή της δημιουργίας».
– Έχετε συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της μουσικής. Υπάρχει κάποια συνεργασία που έγραψε μέσα σας περισσότερο από τις άλλες και γιατί;
«Με όσους συνεργάστηκα ήταν για μένα εμπειρίες. Πήρα πολλά από τους μεγάλους καλλιτέχνες, τους οφείλω πολλά και από καρδιάς τους ευχαριστώ όλους».
Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό η ιδέα να μπείτε σε ένα talent show με σκοπό να κάνετε γνωστό το μουσικό σας είναι σε όλο το τηλεοπτικό κοινό;
«Ήμουν πάντα αρνητικός στην ιδέα. Ίσως το κίνητρο για όλα αυτά τα παιδιά που παίρνουν μέρος, είναι να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό. Να βγουν στην τηλεόραση, να τα μάθει ο κόσμος. Πιστεύουν ότι έτσι θα κερδίσουν τις μεγάλες πίστες και τα μεγάλα μεροκάματα. Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο είναι».
Σχολιάστε