Αμυγδαλοτσακίσματα… για τα παιδιάΤην Τρίτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί, το θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο θα δώσει δωρεάν την θεατρική παράσταση ΄΄Αμυγδαλοτσακίσματα΄΄ στο κτήριο Συγγρού.
Η παράσταση που είναι μια προσφορά του Δήμου Πόρου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, αναφέρεται στον μύθο της Φυλλίδας, της κόρης του Βασιλιά της Θράκης που αγάπησε τον γιο του Θησέα, Δημοφώντα. Όταν ο Δημοφώντας έφυγε για την Αθήνα έμεινε μόνη και ξεψύχησε περιμένοντας τον αγαπημένο της κάτω από ένα δέντρο, που έμελλε να γίνει αμυγδαλιά.
Με αφορμή το λαϊκό μύθο η Αμυγδαλένια, η ψυχή της αμυγδαλιάς, μας ταξιδεύει σε λαϊκά παραμύθια από την Μικρά Ασία, τη Χίο, τη Θράκη. Οι ιστορίες ξεπηδούν μέσα από τα μαγικά της αμύγδαλα και σμίγουν με παραδοσιακά τραγούδια, σε μια παράσταση σαν συναυλία.
Οι μικροί θεατές μπορούν να τραγουδήσουν μαζί με την Αμυγδαλένια και τον μουσικό, αλλά και να συμμετάσχουν στη δράση, να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τον ήρωα να ολοκληρώσει τον σκοπό του ή να ξεφύγει από τον κίνδυνο.
Στο τέλος, τα παιδιά παρασύρονται σε ένα παιχνίδι αισθήσεων: να αφουγκραστούν τα αμύγδαλα που τσακίζουν, να μυρίσουν το ανθόνερο και το γαρύφαλλο, να ζυμώσουν και να πλάσουν την αμυγδαλένια ζύμη, να γευτούν τα δικά τους αμυγδαλωτά, τα οποία αποτελούν το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό του Πόρου!
Την Μουσική Επιμέλεια έχουν η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και ο Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης, την επιμέλεια της κίνησης η Μυρτώ Παπαδοπούλου, την Μουσική Διδασκαλία η Έλλη Βασιλάτου, την αφήγηση η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, ενώ κρητικό λαούτο, φλογέρα και λύρα θα παίξει ο Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης.
Σχολιάστε