Έκθεση Φωτογραφίας: «Ο Παλιός μας Πόρος» και φέτος κοντά μαςafissa_poros_2013Η μεγάλη περσινή επιτυχία, την φέρνει και φέτος κοντά μας. Μιλούμε για την έκθεση «Ο Παλιός μας Πόρος», με τις παλιές φωτογραφίες του νησιού μας, που διοργανώνει ο «Σύνδεσμος των εν Αθήναις και Πειραιει Τροιζηνίων».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο Συγγρού από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου.  Όπως πληροφορούμαστε, η φετινή έκθεση θα φιλοξενήσει και φωτογραφίες που δεν εκτεθήκαν πέρσι.

Με αφορμή την είδηση της έκθεσης, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια σχέση με την παρούσα, δημοσιεύουμε δύο παλιές φωτογραφίες από τον Πόρο, που μας έστειλε πριν από μερικές εβδομάδες,  ο αναγνώστης μας κ. Αντώνης Βιρβίλης.

Τον ευχαριστούμε πολύ.

 

 

POROS

 

Το σπίτι μας
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Μια πρόταση, παιδιά του Σύνδεσμου:
  Το άνοιγμα ενός βιβλίου σχολίων-παρατηρήσεων, όπου οι επισκέπτες της έκθεσης να γράφουν πια στοιχεία του παληού Πόρου θα ήθελαν να διατηρηθούν και πια από τα στοιχεία του σημερινού Πόρου θα ήταν καλύτερα να έλλειπαν.
  Π.χ.: Τα καρνάγια του Πόρου θα έπρεπε να διατηρηθούν;
  Η χειροποίητη λαξευμένη παραλία καλώς καταπλακώθηκε με τσιμέντα;
  Το Ασκέλι είναι καλύτερο σήμερα ή τότε;
  Η Αλική;
  Η Άρτιμος;
  Το Λεμονοδάσος;
  Η έρευνα αυτή θα βοηθούσε όχι μόνο στον προβηματισμό για την πορεία του Πόρου τα τελευταία 50 χρόνια αλλά θα βοηθούσε την αποφυγή λαθών στο μέλλον.
  Τάσος Γκούμας

 2. aris adanis says:

  ΤΟ ΚΑΙΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΑΡΟΥΣ
  ————————
  Κι άλλη μια πρόταση, παιδιά του Συνδέσμου:
  Τις προάλλες πήρε το πρώτο βραβείο φωτογραφίας ο… εκ της συζύγου του συμπατριώτης μας και καλός φίλος Μήτσος Ζαχαρόπουλος (Το καϊκι με τους γλάρους).
  Κέρδισε μάλιστα εκτός από την επίσημη πλακέτα που του απονεμήθηκε σε ειδική γιορτή και ένα τριήμερο ταξίδι. Προτείνω λοιπόν να τεθεί η φωτογραφία αυτή που πήρε το πρώτο βραβειο σε περίοπτο σημείο στην έκθεση των παλιών φωτογραφιών,που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Τροιζηνίων, ώστε να υπάρξει συμβολικός συνδυασμός του παρελθόντος με το παρόν, αλλά και προοπτική για το μέλλον, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.
  Η συγκυρία μάλιστα είναι καλή αφού στο τρέχον τεύχος της εφημερίδας “Καλαυρία” δημοσιεύεται κείμενο του Γιάννη Πουλάκη με τίτλο “οι πλανόδιοι φωτογράφοι” και αναφέρονται πολύ γνωστά ονόματα καλλιτεχνών φωτογράφων που απαθανάτισαν τις ομορφιές, τα πρόσωπα και τα τοπία του τόπου μας. Πολλά από αυτά τα τοπία και τα “ενσταντανέ” της έκθεσης προφανώς θα προέρχονται από φωτογραφίες αυτών των καλλιτεχνών.
  Σας ευχαριστώ
  Άρις Αντάνης
  Δημότης Πόρου

Σχολιάστε