Έκθεση του Dennis McCallum για ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από την κρίσηPOSTERsmallΑπό το Σάββατο 18 Ιουνίου, έως την Πέμπτη 23 Ιουνίου, το ισόγειο του Δημαρχείου Πόρου, θα φιλοξενήσει έκθεση με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής του κατ’ επιλογή… Ποριώτη Dennis McCallum.

Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρια και τα απογεύματα από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Όλα τα χρήματα από την πώληση των έργων θα δοθούν στο Πατήρ Γεώργιο  Στόκο για όλους  εκείνους  στο νησί που επλήγησαν από την πρόσφατη κρίση.

Ο Ντένις  ΜακΚάλουμ  ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του σε ηλικία 17 ετών με ένα βραβείο για την τέχνη. Ωστόσο, επειδή έχει αχρωματοψία δεν πήγε στη Σχολή Καλών Τεχνών αλλά διορίστηκε στην βρετανική κυβέρνηση ως επιθεωρητής.  Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του, συνάντησε τη σύζυγό του Φράνσις Αδαμαντία,  η μητέρα της οποίας ήταν ελληνίδα από την Αθήνα.

Το 1975 μετέφερε το έργο του προς την κυβέρνηση της Σκωτίας ως μηχανικός υδραυλικών συστημάτων και για άλλη μια φορά άρχισε να ζωγραφίζει, ενώ η Φράνσις  τον βοηθούσε να αναμιγνύει και να επιλέγει τα σωστά χρώματα.

Ίδρυσε επίσης ένα μικρό νοσοκομείο ζώων στο αγρόκτημά του που φρόντιζε τα τραυματισμένα σπάνια πουλιά, υπό την προστασία του νόμου, έως ότου να μπορέσουν να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι πίνακές του, εμπνευσμένοι από αυτά τα πτηνά , εκτέθηκαν σε γκαλερί σε όλη την Αγγλία και τη Σκωτία, συμπεριλαμβανομένου του Εδιμβούργου και του Λονδίνου. Έλαβε μέρος με τη σύζυγό του επίσης σε πολλά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα , μιλώντας για τα ζωγραφικά του έργα και για το κοινό τους έργο σχετικό με τη φροντίδα των πτηνών.

634592605574676444-dennis-mccallumΤο 1993 ο Ντένις, έγινε δήμαρχος της περιοχής Criffel της Σκωτίας και δύο φορές ο ίδιος και η σύζυγός του Φράνσις κλήθηκαν για τσάι  από τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στο Σκωτσέζικο παλάτι της στο Εδιμβούργο.

Η Φράνσις επισκέπτονταν τον Πόρο από μικρή και έμενε τα καλοκαίρια με τα ξαδέλφια της της  οικογένειας Μπακοθανάση.  Αργότερα, όταν η μητέρα της πέθανε, αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Συνοικισμό στον Πόρο.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Ντένις και η Φράνσις απέκτησαν ένα σπίτι στην περιοχή Αγ. Γεωργίου της Παλιάς Πόλης, καθώς είχαν πλέον συνταξιοδοτηθεί και πήραν την απόφαση να περνούν περισσότερο χρόνο ζώντας στην Ελλάδα. Ήταν ευτυχείς που τους υποδέχτηκαν ως μέλη της τοπικής κοινωνίας, αν και πολλοί Ποριώτες  δυσκολεύονται να καταλάβουν τη σκωτσέζικη προφορά του Ντένις   όταν μιλάει αγγλικά και ακόμα περισσότερο όταν προσπαθεί να μιλήσει ελληνικά!

Αυτή η μικρή έκθεση είναι ένα δώρο για το νησί ως αντάλλαγμα για τη φιλία και την καλοσύνη που έχουν λάβει σε αυτόν τον τόπο. Τα 15 έργα  αντιπροσωπεύουν κάθε ευτυχισμένη χρονιά που έχουν και οι δύο ζήσει στο νησί.

Όλα τα χρήματα από την πώληση των έργων θα δοθούν στο Πατήρ Γεώργιο  Στόκο για όλους  εκείνους  στο νησί που επλήγησαν από την πρόσφατη κρίση. Είναι η μικρή προσφορά μας ή βοήθεια, όπως λέμε “philanthropy” – μια αγγλική λέξη που προέρχεται από την ελληνική γλώσσα!

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΛΗΣ says:

    ΜΠΡΑΒΟ!…ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ…ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σχολιάστε