Έκθεση ζωγραφικής Πέτρου Καρυστινού 1-31 Αυγούστουafissa.epsΤην Πέμπτη 1η Αυγούστου στις 21:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πέτρου Καρυστινού «Σπουδές εν κενώ», η οποία θα φιλοξενηθεί όλο τον Αύγουστο στην «Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι», στην Πούντα του Πόρου.

Ο Πέτρος Καρυστινός για την έκθεση «Σπουδές εν κενώ»: «Το κενό με όλες τις σχετικές ερμηνείες του αποτελεί το θέμα ζωγραφικής μου αναζήτησης σε αυτή την έκθεση. Συνήθως οι ζωγράφοι παρουσιάζουν έργα με κοινό ζωγραφικό ύφος, αυτό που τους χαρακτηρίζει, αυτό που τους καθιέρωσε ή ακόμα και αυτό που τους επιβάλλει η αγορά της τέχνης, προκειμένου να παραμείνουν αναγνωρίσιμοι. Στο σύνολο των έργων που παρουσιάζονται, αν και θα το ήθελα, δεν κατάφερα να πειθαρχήσω σε αυτή τη συνθήκη, γιατί η ίδια η δουλειά μου με οδηγούσε σε διαφορετική μορφική επεξεργασία του θέματος του «κενού». Παρόλ’ αυτά, όπως συνήθως συμβαίνει, θα επιστρέψω σε άλλο χρόνο σε κάθε μία από τις διαφορετικές μορφικές αναζητήσεις που συνυπάρχουν σε αυτή την έκθεση, προκειμένου να τις εξελίξω. Πόρος 16 Ιουλίου 2013».

Ο Πέτρος Καρυστινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε ζωγραφική στην «Accademia di belle Arti» στη Φλωρεντία και σκηνογραφία στη «Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου» στην Αθήνα, ενώ υπήρξε μεταπτυχιακός υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στη Ζωγραφική. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, έχει συγγράψει το βιβλίο «Το Ελεύθερο Σχέδιο» για τη Β΄ τάξη του Ενιαίου Λυκείου, έχει διδάξει Ιστορία Τέχνης στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου και διδάσκει Καλλιτεχνικά στη Μέση Εκπαίδευση. Πρόκειται για την 7η ατομική έκθεση του Πέτρου Καρυστινού (http://www.absolutearts.com/portfolios/p/petroskar/), έργα του οποίου από το 1978 έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ρώμη, Αθήνα, Κύπρο, Γερμανία, Κωνσταντινούπολη και Πόρο. Ζει και εργάζεται στον Πόρο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σχολιάστε