Έκθεση “Αρχαιότητες του Πόρου και του Αργοσαρωνικού” από 17 – 31 ΑυγούστουΤο Ινστιτούτο Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, η ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, και ο διοργανωτής Δήμος Πόρου, εγκαινιάζουν την Παρασκευή 17 Αυγούστου, ώρα 20.30. στην αίθουσα Εκδηλώσεων Συγγρού, την έκθεση ΄΄Αρχαιότητες του Πόρου και του Αργοσαρωνικού΄΄.
Η έκθεση αποτελεί για τους κατοίκους, τους επισκέπτες μας και τους περίοικους μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο που πραγματοποιούν οι αρχαιολογικοί φορείς στον τόπο μας στο σύνολό του, τόσο μέσα από τα εκθέματα όσο και από την σύντομη παρουσίαση που θα πραγματοποιήσουν στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού την ημέρα των εγκαινίων οι ομιλητές.
Συγκεκριμένα για το Ινστιτούτο Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών και τις έρευνές στον Πόρο και στον Αργοσαρωνικό θα μιλήσουν ο κ. Γιάννος Λώλος – Πρόεδρος του ΙΕΝΑΕ και ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Αγουρίδης, για το έργο που πραγματοποιεί το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών μέσω του Ερευνητικού Προγράμματος ΄΄Καλαυρεία΄΄ θα μιλήσει η αρχαιολόγος κ. Λένα Κλίντμπεργκ και για τις ανασκαφικές έρευνες που έχουν διενεργηθεί από την KΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στις θέσεις Κάβος Βασίλη και Μόδι θα μιλήσει η Έφορος κ. Στέλλα Χρυσουλάκη.
Αμέσως μετά την παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας ΄΄Δοκός, το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο΄΄, διάρκειας 25΄λεπτών, καθώς και τρέιλερ από το ντοκιμαντέρ ΄΄Μόδι΄΄, διάρκειας 5΄ λεπτών.
Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 17 – 31 Αυγούστου, έχει ελεύθερη είσοδο και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 19.30 – 21.30.
Σχολιάστε